Radno vrijeme za Međunarodni praznika rada i Dan pobjede nad fašizmom

Grad Bijeljina donio je odluku o radnom vremenu za Меđunаrоdni prаznikа rаdа i Dаn pоbјеdе nаd fаšizmоm.

Radno vrijeme za Međunarodni praznika rada i Dan pobjede nad fašizmom

U subotu 01. maja 2021. godine, nedjelju 02. maja 2021. godine i nedjelju 09. maja 2021. godine, a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužne su da rade: zdravstvene ustanove, vatrogasna jedinica i preduzeća za snadbjevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

Navedena preduzeća, ustanove i organizacije u obavezi su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva.

Radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za snabdijevanjem osnovnim životnim artiklima i drugih potreba, za vrijeme trajanja republičkih praznika mogu da rade objekti u trgovinskoj i zanatsko - preduzetničkoj djelatnosti najduže do 11,00 časova.

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Ugostiteljskim objektima, dragstorima i priređivačima igara na sreću odobrava se obavljanje registrovane djelatnosti u radnom vremenu propisanom Naredbom o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji grada Bijeljina.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtijeva proces rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA