Najvažniji ukras doma i najlepši trend je SAT, a nabavite ih, bar, TRI

Dok su nekada časove objavljivale popularno zvane kukavice, odnosno drvene ptičice ili figurice koje bi na svakih 60 minuta izlazile iz stojećeg, mehaničkog časovnika sa klatnom, danas se uglavnom na zidovima nalaze električni satovi, na baterije.

Lifestyle

Ta vrsta modernizacije, međutim, ne uslovljava i njihov izgled, pa među popularnima ima onih koji "vuku" ka davno prošlim vremenima, noseći sa sobom dozu nostalgične romantike.

Sa rimskim brojevima, kitnjastim kazaljkama i cvetnim brojčanicima, oni su pravi ukras svake devojačke sobe ili ušuškanog kutka za dvoje. Dovoljno je da im pozadinu zamenite belom i uokvirite ih u srebrni ram i oni će potpuno promeniti izgled. Ostaće u duhu prošlog doba, ali više nalik džepnim časovnicima.

Još ako ovakav časovnik okačite na zid od cigle, a pored njega stavite još jedan, u četvrtasti, drveni ram, oni će potpuno izgledati kao ukras, pa vam slike u tom delu prostora neće ni biti potrebne.

Rimski brojevi fascinantno izgledaju ako su samo zalepljeni za zid, u pravilnom obliku časovnika, bez okvira, sa skrivenim mehanizmom na sredini. U boji starog zlata, na mermernom zidu, ovakav originalan sat toliko dolazi do izražaja da će prilikom svakog pogleda mamiti vaš uzdah izazvan divljenjem, a ne setom zbog protoka vremena.

Minimalistički stil, koji katkad potpuno isključuje prisustvo brojeva, ostavljajući samo kazaljke, dobro pristaje i pozadinama satova rađenih poput malih umetničkih dela. Da li su tkani od kanapa bele boje, ili kitnjastog oblika nalik mandalama, rađeni od mekog, crnog gvožđa, ili možda u naslikanim geometrijskim oblicima svetlih nijansi, nije preterano važno. Svojim neobičnim izgledom daće pečat svakoj prostoriji, čak joj i vrlo lako promeniti stil.

Sličan efekat postiže se nizanjem nekoliko zidnih satova, drugačijih ili identičnih, na istom zidu. U tom slučaju ne smeta ako se jedni do drugih nađu časovnici čije sate predstavljaju šipkice jarkih boja, četvrtasti sa datumom i vremenom predstavljenim u digitalnom prikazu, kao i analogni u nekoj trećoj boji.

Pravila nema - šta god da vam se dopadne, dobrodošlo je na vaš zid, sve dok vas pogled na sat raduje.

 

12°

  • 05:00

    12°C
  • 08:00

    12°C
  • 11:00

    15°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI