Ko i pod kojim uslovima može iz BiH u Neum preko Hrvatske?

Državljani Bosne i Hercegovine koji putuju u Neum preko granice s Hrvatskom tranzit će biti odobren bez obaveznog negativnog PCR testa ili određivanja samoizolacije, rečeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Ko i pod kojim uslovima može iz BiH u Neum preko Hrvatske?
FOTO: Wikimedia Commons

"Državljanima trećih zemalja, koji nisu članovi obitelji državljana država članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, niti su osobe s dugotrajnim boravištem na temelju Direktive Vijeća 2003/109/EZ od 25. studenoga 2003. godine o statusu državljana trećih zemalja s dugotrajnim boravištem i osobama koje imaju pravo boravka temeljem drugih direktiva EU ili nacionalnog prava ili koje imaju nacionalne dugoročne vize, izuzev osoba iz točke II. ove Odluke, odobrit će se tranzit kroz Republiku Hrvatsku, uz obvezu napuštanja Republike Hrvatske u najkraćem rokuali ne dužem od 12 sati od ulaska",rekli su zateleviziju "N1" iz hrvatske policije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako su naveli u odgovoru,putnicima u tranzitu će biti odobren ulaz bez obaveznognegativnog PCR testa ili određivanja samoizolacije, što se jednako primjenjuje i za tranzit do Neuma.

"Prilikom tranzita potrebno je bez nepotrebnog zadržavanja koristiti najkraće prometne pravce, uključujući i autocestu tamo gdje jeto moguće. Izlazak iz Republike Hrvatske mora biti u što kraćem roku, a najdulje 12 sati od trenutka ulaska, što će granična policija provjeravati",naveli su.

Dodaju da kod tranzita nije potrebno popunjavati najavu ulaska na "EnterCroatia".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA