Platforma za onlajn trgovinu eBay primaće kriptovalute

Američka platforma za onlajn trgovinu eBay otvorena je za mogućnost prihvatanja kriptovaluta kao sredstva plaćanja u budućnosti, saopšteno je iz te kompanije.

Platforma za onlajn trgovinu eBay primaće kriptovalute
FOTO: WorldSpectrum / Pixabay

"Uvijek razmatramo najrelevantnije oblike plaćanja i nastavićemo s takvim procjenama i u budućnosti. Nemamo neposrednih planova, ali to je (kriptovalute) nešto što ćemo pažljivo ramotriti", naveli su iz eBay -a u izjavi za Rojters.

Glavni izvršni direktor kompanije Džejmi Ijanone rekao je u intervjuu za CNBC da je prihvatanje virtuelne valute opcija koju kompanija odmjerava.

Ovaj internet trgovac, koji je prošle nedelje razočarao investitore slabom prognozom dobiti za drugi kvartal 2021, dodao je da razmatra "brojne opcije" za ulazak u prostor nezamenlivih tokena (NFT).

NFT token (non-fungible) ne može se direktno zamijeniti za neku tradicionalnu valutu.

Za razliku od drugih kriptovaluta, svaki NFT je jedinstven.

On predstavlja vlasništvo jedinstvenog proizvoda koji u sebi sadrži bilo šta digitalno: crteže, gif-ove, pesme, video igrice, fotografije... Mada se ne može direktno mijenjati za klasične valute, može se razmjenjivati za druge virtuelne valute koje se mijenjaju za evre, dolare, švajcarce....

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA