TVOJA REKLAMA

Juniori Zvijezde 09 poraženi od Zrinjskog u finalu Kupa BiH

Zrinjski je osvojio juniorski kup Bosne i Hercegovine nakon što je u finalu savladao Zvijezdu 09 sa 1:0.

Juniori Zvijezde 09 poraženi od Zrinjskog u finalu Kupa BiH

U prvom poluvremenu nije bilo previše prilika. Tek u 45.minuti Zrinjski je zaprijetio kad je nakon centaršuta sa lijeve strane Franko Sabljić je pokušao glavom sa peterca, ali je golman Strahinja Manojlović zaustavio taj udarac.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mostarci su imali priliku i u 51,minuti, ali je šut Petra Miličevića iskosa sa lijeve strane Manojlović izbacio u korner.

Novu priliku Zrinjski je imao u 65.minuti kad je glavom pokušao Petar Šetka, a Manojlović ovog puta loptu odbija u prečku i spasava svoju mrežu.

Ekipa iz Mostara do prednosti dolazi u 71.minuti. Patrik Bošnjak oduzima loptu defanzivcima Zvijezde 09 i iskosa sa lijeve strane šalje loptu u suprotni ugao za 1:0.

Zvijezda 09 je zaprijetila nakon kornera sa desne strane u 78.minuti, ali Andrija Janjić nije zahvatio loptu iz povoljne pozicije, te se rezultat nije mijenjao.Do kraja utakmice terensku inicijativu je imala Zvijezda 09, ali nije uspjela da dođe do izjednačenje.

Trener Zvijezde 09 Zlatko Krmpotić je čestitao protivniku:

-Zrinjski je zasluženo pobijedio, ami nismo prikazali ni dio onoga što znamo i možemo. Moramo da radimo još sa ekipom, da ispravimo neke stvari. Protivniku čestitam na zasluženoj pobjedi.