Miloš Bojanić: Samo zlobnici ne vole Jevreje

Posle izjave da su Jevreji bombardovali Srbiju uranijumom i da su krivi za širenje raka, folk pevač Miloš Bojanić se danas izvinio jevrejskoj zajednici.

Miloš Bojanić: Samo zlobnici ne vole Jevreje

Na sastanku koji je samoinicijativno i hitno zakazao sa predsednikom Saveza jevrejskih opština u Srbiji Aleksandrom Nećakom, pokušao je da objasni ono što je javno rekao, a zbog čega se angažovalo i javno tužilaštvo.

Haos na Dvoru i spletke tabloida, posledice boravka na Farmi, udarac koji je prethodnog dana dobio u glavu, tableta za smirenje, par čašica likera, bolest od koje leči, loše društvo, izgubljena orijentacija u prostoru i vremenu i neznanje šta se kad snima probudili su kod folk pevača kako kaže revolt a ne mržnju. Bes je uperio na Jevreje koje je optužio za bombardovanje Srbije i širenje raka. Kaže da su ga svi pogrešno razumeli zato što nije mislio na sve jevreje, već na pojedince.

- Ako tih pojedinaca nije bilo ja sam spreman i njima da se izvinim, ali njima se ni u kakvom slučaju ne želim izviniti, ali želim od srca da se izvinim kompletnom jevrejskom narodu koji je možda naseo, možda neinformisan, možda nije obraćao pažnju, naseo na tabloide - rekao je Bojanić.

- Ja znam da ste vi najorganizovaniji narod na svijetu, najsložniji, najbogatiji narod i to je razlog što vas ne vole, možda. Ali to su zlobnici, to nisu normalni mozgovi. Budi uspešan pa ne moraš da mrziš drugoga. Ako su oni uspešni ne treba ih zbog toga ne voleti. Ali ima jedna druga stvar. Što je najgore u svemu tome, tu prašinu koju su tabloidi podigli, oni su pravosuđe na neki način obmanuli i naterali da i oni reaguju, tako da sam dobio poziv za 15 dana - kaže Bojanić. Nakon javno izgovorene mržnje i raspirivanja antisemitizma na televiziji koja ima nacionalnu pokrivenost, jevrejska zajednica u Srbiji nije podnela tužbnu protiv estradnog umetnika, već protiv Televizije Pink.

- Mi nemamo nikakav problem da li vi volite ili ne volite Jevreje, to je vaša privatna stvar. Možda volite, možda ne volite. Jednostavno mi smatramo da vi imate pravo da volite ili ne volite. Ali ne možemo da prihvatimo da smo mi borbardovali nas - rekao je Nećak. Izvinjenje Miloša Bojanića neće imati uticaja na istragu javnog tužilaštva koja će, kako nezvanično saznaje B92, biti završena u toku ove nedelje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA