TVOJA REKLAMA

Krsna slava Eparhije - Živonosni Istočnik proslavljen u ugljevičkom hramu

Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije je na današnju eparhijsku krsnu slavu Živonosni Istočnik pozvao sve Srbe da čuvaju Republiku Srpsku i da svojim načinom života budu dostojni blagoslova Božijeg.

Krsna slava Eparhije - Živonosni Istočnik proslavljen u ugljevičkom hramu

"Srbi su napadnuti ne samo duhovno, nego i politički. Progone nas, prvo nas bombarduju, pa posle toga kažu da smo mi agresor. To je naš krst koji nosimo kroz istoriju, jesmo stradalnici i jesmo raspinjani, ali zato i vaskrsavamo", rekao je vladika u besjedi nakon liturgije u ugljevičkom Hramu Svete Petke Paraskeve.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vladika Fotije je istakao da je hram svako srce čovjekovo i govorio protiv čovjekomržnje i srebroljublja.

"Ako svoje srce ne očistimo od zemaljskih bogoprotivnih strasti i poriva, gubimo slobodu pred Bogom", rekao je episkop Fotije i dodao da je liturgija kao Živonosni Istočnik koji napaja ljudske duše.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je velika radost biti domaćin krsnoj slavi Eparhije zvorničko-tuzlanske koja u liturgiji, ljubavi i vjeri pravoslavnoj okuplja narod.

Perić je čestitao Episkopu Fotiju, monaštvu i sveštenstvu, vjernom narodu Eparhije zvorničko-tuzlanske današnju slavu.

"Velika je radost biti domaćin krsnoj slavi Eparhije zvorničko-tuzlanske ali i da nas okupi naš Vladika Fotije kao ikona Hristova u liturgiji, ljubavi, liturgiji i vjeri pravoslavnoj", poručio je Perić koji je i zamjenik predsjednika Upravnog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske.