Jedna osoba preminula, 19 novozaraženih u Bijeljini

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 1.118 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 132 osobe.

Jedna osoba preminula, 19 novozaraženih u Bijeljini

Radi se o 64 muške i 68 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 70 srednje i 48 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 19 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banjaluke, 13 iz Doboja, po osam iz Dervente i Mrkonjić Grada, po šest iz Laktaša i Prijedora, pet iz Gradiške, po četiri iz Srebrenice i Teslića, po tri iz Bileće, Broda, Kozarske Dubice, Srpca i Ugljevika, po dvije iz Zvornika, Kotor Varoša, Lopara, Nevesinja, Sokoca i Šamca i po jedna iz Berkovića, Višegrada, Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Drvara, Istočnog Starog Grada, Istočnog Novog Sarajeva, Kalinovika, Kostajnice, Modriče, Novog Grada, Pala, Petrovca, Prnjavora, Foče i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Banjaluke i po jedna iz Rogatice, Bijeljine, Nevesinja, Stanara, Teslića, Modriče, Čelinca, Šipova i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 62.672 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.480 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavile 43.263 osobe, a testirana je ukupno 262.561 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 662 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 265, a u ostalim bolnicama 397. Na respiratoru je 65 osoba (27 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 38 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5.561 osoba, a nadzor je završen kod 182.591 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA