Slobodan Pavlović za 4,9 miliona kupio svoj „Aqua city“

Slobodan Pavlović kupio je danas za 4,9 miliona KM imovinu svoje firme „Aqua City“ koja je, na zahtjev Bobar banke u stečaju, prodavana u izvršnom postupku. Pavlović ima rok od 30 dana da plati izlicitirani iznos, saznaje portal CAPITAL.

Slobodan Pavlović za 4,9 miliona kupio svoj „Aqua city“

Imovina preduzeća „Aqua City" danas je po drugi put ponuđena na prodaju pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini, nakon što na prvoj licitaciji, krajem marta, nije bilo zainteresovanih kupaca.

U odnosu na prvu licitaciju, danas je bilo dosta veće interesovanje i u sudu su se pojavila čak četiri ponuđača.

Osim Pavlovića na licitaciji su se pojavile još dvije njegove firme i to „Slobomir Nekretnine" i „Slobomir P Univerzitet".

Četvrti učesnik licitacije bio je Gordan Pavlović, vlasnike firme „Pavgord" iz Foče, koji je ranije kupio potraživanja Bobar banke od preduzeća „Aqua city", ali je sud odbio prijedlog „Pavgorda" da stupi u ovaj izvršni postupak.

Početna cijena po kojoj su nekretnine danas ponuđene na prodaju iznosila je trećinu tržišne vrijednosti, odnosno minimalna cijena iznosila je 3,49 miliona KM.

Zanimljivo je da se na ovoj licitaciji Pavlović „takmičio" sa svojim firmama i podizao cijenu kako bi na kraju baš on bio kupac.

„Utvrđuje se da su nekretnine prodate ponuđaču Slobodanu Pavloviću za 4,9 miliona KM. Nalaže se kupcu da u roku od 30 dana uplati prodajnu cijenu umanjenu za iznos uplaćenog depozita na depozitni račun suda. Nakon što kupac dostavi uplatnicu o uplati prodajne cijene sud će donijeti rješenje o dosudi koje će dostaviti svim licima kojima se dostavlja i zaključak o prodaji nekretnina", navedeno je u rješenju suda.

Ukupna potraživanja Bobar banke od preduzeća "Aqua city", po osnovu ugovora o kreditu, na kraju juna prošle godine iznosila su 4,6 miliona KM, a banka ih je za 4,2 miliona prodala Gordanu Pavloviću i njegovom "Pavgordu".

Međutim, sud je odbio prijedlog „Pavgorda" da stupi u ovaj izvršni postupak, nakon čega je „Pavgord" podnio prijedlog za stečaj preduzeća „Aqua city", a danas se pojavio i kao ponuđač na licitaciji, a najviša cijena koju je ponudio bila je četiri miliona KM, nakon čega je odustao od daljeg nadmetanja.

Zbog spornog potraživanja „Pavgord" je ponudio zahtjev za stečaj još jedne Pavlaovićeve firme -„Slobomir" i u njoj je nedavno otvoren stečaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA