Gradska uprava će realizovati nove razvojne projekte

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović izjavio je da Gradska uprava u potpunosti podržava realizaciju svih započetih projekata na teritoriji Grada Bijeljina, kao i da namjerava da uz više novih projekata i inicijativa od Bijeljine napravi moderan evropski grad.

Gradska uprava će realizovati nove razvojne projekte

- Radimo na pripremama za izgradnju auto-puta koji će Bijeljinu povezati sa auto-putem E75. Smatramo da je to velika razvojna šansa za Semberiju i u narednom periodu ćemo pokrenuti nekoliko inicijativa za proširenje industrijskih zona koje će direktno biti naslonjene na novi auto-put. Takođe, predložićemo i mjere podrške novim domaćim i stranim investitorima. Intenzivno radimo i na završetku projekta gasifikacije i trenutno smo u postupku izdavanja građevinske i upotrebne dozvole. Završetkom gasifikacije riješićemo i problem aero-zagađenja - istakao je Petrović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Među najavljenim inicijativama su i aktivnosti na pronalasku parcela u gradu koje će biti pretvorene u zelene oaze sa malim trgovima i igralištima.

- Planiramo i izgradnju biciklističkih staza koje će povezati sve važnije turističke sadržaje na teritoriji Grada Bijeljina. Raspisaćemo javni konkurs za dostavljanje idejnih rješenja za uređenje prepoznatljivih lokacija u gradu, a planiramo i da izgradimo još jedan teren za basket „tri na tri". Takođe, u toku su intenzivni razgovori sa Republičkim sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica i Kancelarijom visokog predstavnika Evropske unije u BiH kako bi smo riješili status stambenih jedinica iz GTZ projekta u naselju „Pet jezera" i omogućili njihovu privatizaciju - dodao je Petrović.

17°

  • 02:00

    17°C
  • 05:00

    16°C
  • 08:00

    19°C
Umjereno oblačno
Drina Radalj

113 cm

16.06. 23h -9cm

Sava Jamena

313 cm

16.06. 23h -1cm

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI