TVOJA REKLAMA

Nakon Maskovog tvita vrijednost bitkoina pala za petinu

Bitkoin se u azijskom trgovanju danas vratio na oko 50.000 američkih dolara pošto je pao čak 17 odsto nakon što je Ilon Mask objavio na Tviteru da je kompanija Tesla prestala da prihvata ovu valutu za kupovinu svojih vozila iz ekoloških razloga.

Nakon Maskovog tvita vrijednost bitkoina pala za petinu
FOTO: SHUTTERSTOCK

Zabrinuti smo zbog sve veće upotrebe fosilnih goriva za eksploataciju bitkoina i transakcija, posebno uglja, koji ima najgore emisije od bilo kog goriva - napisao je Mask.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Cijena najveće kriptovalute na svijetu pala je sa oko 54.819 na 45.700 dolara, što je najniže od 1. marta, za samo manje od dva sata nakon ovog Maskovog tvita, ali uslijedio je oporavak na azijskom tržištu za otprilike polovinu tog pada i posljednji put se trgovalo za oko 50.196 dolara za jedan bitkoin, prenosi Rojters.

Eter, druga najveća kripto valuta na svijetu, slijedila je sličan obrazac, takođe se spustila za 14 odsto da bi dostigla najniži nivo od 3.550 dolara, prije nego što se vratila na oko 3.965 dolara.

Tesline ranija saopštenja i najave o kupovini 1,5 milijardi dolara bitkoina i da će ih prihvatati kao plaćanje za svoje automobile su jedan od faktora koji izazivaju porast vrijednosti digitalnih tokena ove godine, prenosiBlic.