Mladi virtuoz Đorđe Perić niže nove uspjehe: U Bijeljinu donio dva zlata

Jedanaestogodišnji bijeljinski virtuoz na harmonici Đorđe Perić nastavio je da niže uspjehe širom Evrope, osvojivši dva nova gran-prija i dva zlata na međunarodnim festivalima u Italiji, Moldaviji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Mladi virtuoz Đorđe Perić niže nove uspjehe: U Bijeljinu donio dva zlata

Đorđe je u Rimu, na Festivalu "Buduće zvijezde" /Future Stars/, koje organizuje Udruženje umjetnika "Sopravista" u izuzetno jakoj konkurenciji, ponovo bio najbolji i osvojio najprestižnije priznanje - gran-pri, rekao je Srni profesor Slaviša Perić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mladi Perić osvojio je dva zlata u kategoriji solo i kategoriji trio kamerne muzike na onlajn Internacionalnom takmičenju "Zlatni vijek 2021" /Golden Century 2021" u Dubaiju, održanom od 1. maja do danas, u organizaciji Svjetske asocijacije umjetnika, a na ovom festivalu nastupilo je više od 300 takmičara iz 32 zemlje.

Na Međunarodnom muzičkom festivalu u Kišinjovu u Moldaviji, gdje je nastupilo 268 takmičara iz više evropskih zemalja, Đorđe je osvojio laureatsko zvanje i dobitnik je gran-prija.

Mladi virtuoz do sada je osvojio 92 nagrade nagrade na međunarodnim festivalima iz 22 zemlje.Đorđe Perić je učenik Muzičke škole "Kornelije Stanković" u Bijeljini, u klasi profesora Slaviše Perića.

17°

  • 02:00

    17°C
  • 05:00

    16°C
  • 08:00

    19°C
Umjereno oblačno
Drina Radalj

113 cm

16.06. 23h -9cm

Sava Jamena

313 cm

16.06. 23h -1cm

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI