Pojačane kontrole na području PU Bijeljina

Od danas pojačana kontrola vozača "dvotočkaša" i kontrola tehničke ispravnosti na području Policijske uprave Bijeljina.

Pojačane kontrole na području PU Bijeljina

U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda vozača „dvotočkaša" i tehničke ispravnosti motornih vozila, Policijska uprava Bijeljina od danas do 23.05.2021. godine vršiće pojačane aktivnosti kontrole vozača na području uprave, usmjerenu na vozače dvotočkaša i tehničku ispravnost vozila.

- Naime, u prva tri mjeseca 2021. godine stanje bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Bijeljina je narušeno događanjem većeg broja saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima u odnosu na isti period 2020. godine. U ovom periodu evidentirane su dvije nezgode u kojima su dva lica smrtno stradala, dok je u istom periodu 2020. godine nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima. Takođe, evidentirano je 14 saobraćajnih nezgoda sa težim tjelesnim povredama, a u 2020. godini evidentirano je 12. Sa lakšim tjelesnim povredama evidentirana je 51 saobraćajna nezgoda, a 2020 godini 42, saopšteno je iz PU Bijeljina.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA