Bajden hit na društvenim mrežama: Idem da kažem Putinu..

"Putinu ću saopštiti ono što želim da zna", rekao je američki predsednik Džozef Bajden po sletanju u Veliku Britaniju, gde će opočinje i prvu zvaničnu posetu Evropi.

Bajden hit na društvenim mrežama: Idem da kažem Putinu..
FOTO: Depositphotos

Američki predsednik se sinoć obratio novinarima nakon sletanja i izgovorio rečenicu koja je postala hit na društvenim mrežama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Ovo je moj prvi prekookeanski put u funkciji predsednika Sjedinjenih Država. Idem na G7, pa u NATO, a onda da se sastanem sa gospodinom Putinom da mu saopštim ono što želim da zna".

Ovakva poruka Bajdena izazvala je veliku pažnju i aplauze okupljenih ljudi i novinara.

„Na svakom delu puta ćemo da poručujemo da se Amerika vratila, a demokratija će se suočiti sa najvećim izazovima", zaključio je Bajden.

On će se već danas sastati sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, a kasnije će priustvovati samitu G7 i okupljanju članica NATO pakta.

Jedan od najočekivanijih susreta ove godine je svakako samit Putin-Bajden, koji je zakazan za 16. jun. Ženeva se već neko vreme sprema za dolazak lidera najvećih svetskih sila, među kojima vladaju tenzije od kako je Bajden svog ruskog kolegu nazvao ubicom.

Putin mu, naravno, nije ostao dužan, te je poručio Bajdenu da čuva zdravlje i brine za sebe.

15°

  • 05:00

    15°C
  • 08:00

    17°C
  • 11:00

    22°C
Vedro
Drina Radalj

27 cm

17.06. 03h -1cm

Sava Jamena

314 cm

17.06. 03h 0cm

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI