Milanović: Glavaša ne bih odlikovao, pravosuđe slučaj razvlači kao crkotinu

Predsjednik Zoran Milanović izjavio je danas da mu nije žao, a ni drago zbog vraćenih odlikovanja ratnom zločincu Branislavu Glavašu, ali je dodao da mišljenje, koje, kako kaže, ni nema, nije promijenio, jer ga je na to obavezivao zakon.

Milanović: Glavaša ne bih odlikovao, pravosuđe slučaj razvlači kao crkotinu
FOTO: Tanjug/Hina/Miroslav Lelas

"Sporno je što se Glavaš slikao s portretima Ante Pavelića i Hitlera. I to mogu da osudim ako je istina, ali to nije osnov da mu ja oduzmem odlikovanja i odlučujem o odlikovanjima koja mu je dao predsjednik Tuđman", rekao je Milanović tokom posjete Sinju.

Tvrdi da Glavaša on danas kao predsjednik ne bi odlikovao, ali je dodao da nema pravo da mu oduzme nešto što je, kako kaže, on zaradio u prošosti, prenijeli su hrvatski mediji.

"Na meni je da poštujem zakon i da budem strog kod tih stvari. I ako ga opet osude pravosnažo, moraću postupiti kao moji prethodnici. Ali dok ne vidim pravosnažnu presudu HDZ-ovog pravosuđa koji to razvlači kao crkotinu 20 godina", rekao je Milanović kome na početku baš nije bilo drago da odgovori na ovo pitanje novinara, jer su ga, kazao je, o tome već pitali prije 10 dana.

Zahtijevajući da se ta presuda Glavašu riješi, Milanović je konstatovao da bi u pravosuđu moglo doći do promjena, a da bi HDZ više volio da u toj oblasti ima Hitlera umjesto Zlatu Ðurđević, koju je on predložio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA