MAGIJA ĐOKOVIĆA Nestvaran preokret za 19. Grend slem titulu

Magični preokret Novaka Đokovića za trofej na Rolan Garosu. Srpski teniser je još jednom pokazao mentalnu snagu i uspio je da se vrati nakon što je gubio 0:2 u setovima.

MAGIJA ĐOKOVIĆA Nestvaran preokret za 19. Grend slem titulu
FOTO: YOAN VALAT/EPA

Na kraju je slavio sa 3:2, po setovima je bilo 6:7, 2:6, 6:3, 6:2 i 6:4 tako je osvojio 19. Grend slem u karijeri, drugi u Parizu. Đoković je tako postao sedmi teniser koji je u finalu nadoknadio 0:2 u finalu Rolan Garosa, a peti u open eri, te prvi koji je osvojio dva puta svaki Grend slem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prvi set je donio veliku borbu u kojoj je Stefanos Cicipas sjajnim servisom uspio da dođe do prednosti. Đoković je u ovom periodu propustio nekoliko prilika da prelomi set na svoju stranu, a Grk se izvlačio servisom i poenima na drugi servis, gdje je Novak bio veoma loš. Takođe, srpski teniser je kao i u duelu protiv Nadala imao problema sa smečom.

Đoković je prvo ispustio dvije brejk lopte na startu seta a zatim je na svoj servis uspio da spasi prvu set loptu u desetom gemu. U narednom Novak je napravio brejk i poveo sa 6:5 i nakon toga je servirao za set. I onda veliki pad u igri.

Međutim, neiznuđene greške su donijele izjednačenje pa se otišlo u taj brejk. U njemu je Grk poveo 5:2, ali je Đoković uspio da se vrati i dođe do 6:5. Ipak, Cicipas je iskoristio greške rivala da dođe do prvog seta 8:6.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Drugi set je počeo duplom servis greškom Đokovića. Nije išlo dobro po Srbina, koji se brzo suočio sa brejk loptama. Drugu je iskoristio Cicipas i poveo je 1:0. Novak nije uspijevao da pronađe ritam, pogađao je premalo vinera, a Grk je uspio da veoma brzo napravi još jedan brejk. Već tad je bilo jasno da će i drugi set pripasti Cicipasu koji je poveo sa 2:0 nakon što je ovaj period dobio sa 6:2.

Na startu trećeg seta Đoković kao da je vratio energiju, pa je bio puno sigurniji na svoj servis. Napokon su njegovi udarci imali potrebnu dubinu i bili su precizni. Novak je nakon velike borbe i izuzetno duge borbe uspio da dođe do brejka u četvrtom gemu. Cicipas je spasio čak četiri brejk lopte a Novak je realizovao petu i poveo 3:1. Zatim je potvrdio to na svoj servis i došao je do 4:1. Srpski teniser je to sačuvao do kraja period i dobio treći set 6:3, te smanjio na 1:2.

U istom ritmu Đoković je nastavio i u četvrtom ritmu. Cicipas je tražio i ljekarsku pomoć, nastojao je na svaki način da izbaci srpskog tenisera iz ritma ali nije uspijevao. Novak je poveo 4:0 i u potpunosti je diktirao ritam, pa je došao do izjednačenja nakon što je ovaj period dobio sa 6:2.

Đoković nije popuštao. Nastavio je sa svojom igrom i uspio je da odmah napravi brek za 2:1 koji je zatim potvrdio i poveo 3:1. Pogađao je Novak vinere, mijenjao je ritam i mučio Grka. Pri rezultatu 4:2 Đoković nije realizovao dvije brejk lopte, a onda je pogriješio linijski sudija što je iznerviralo srpskog tenisera, pa je Cicipas smanjio na 3:4.

Najbolji teniser svijeta je zatim bio maksimalno siguran na svoj servis nije izgubio ni poen za 5:3. Zatim je na svoj servis došao do pobjede nakon više od četiri sata borbe.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA