RADAN VIKEND ZA VOLONTERE IZ BIJELJINE Nastavak čišćenja divlje deponije u Amajlijama FOTO

Volonteri iz Bijeljine očistili divlju deponiju ispod mosta na ulazu u vikend naselje Amajlije

RADAN VIKEND ZA VOLONTERE IZ BIJELJINE Nastavak čišćenja divlje deponije u Amajlijama FOTO
FOTO: Bijeljina danas
FOTO GALERIJA

I ovog vikenda je grupa entuzijasta, volontera iz Bijeljine, ispred "Let's do it" tima nastavila akciju čišćenja kanala ispod mosta na ulazu u vikend naselje Amajlije.

Podsjećanja radi, prošle subote, a povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine pristupili su čišćenju lijeve strane ispod mosta I tom prilikom je izvučeno preko 100 kesa od 80 litara zajedno sa kabastim otpadom (bazeni, gume, plastične stolice, dijelovi automobila, staklenih I plastičnih flaša).

Ove subote su čistili desnu stranu i bez obzira na močvarno tlo i vodu izvukli su blizu 70 vreća smeća, te ponovo gume, flaše, životinjski otpad...

"Žao nam je što nismo prvo uzorkovali vodu iz ovog kanala, pa da na konkretnom primjeru pokažemo koliko ugrožavamo i naše zdravlje i biodiverzitet u ovom slučaju. Sugrađane pozivamo na odgovornost, da svoje smeće nakon boravka u prirodi ponesu sa sobom i bace ga u kontejnere u gradu, ako u okolini nema predviđenog mjesta za to. Takođe, apelujemo na nadležne da adekvatnim kaznama sankcionišu počinioce jer izgleda ne postoji drugi način da živimo u zdravom i ljepšem okruženju. Mi smo u prethodnih godinu dana pod okriljem "Let's do it"-a posadili ukupno oko 70 stabala jasena, vrba, pitomog kestena, platana. Učestvovali smo u raznim akcijama čišćenja, svjesni smo da smo dali veliki doprinos i pečat očuvanju i značaju životne sredine u našem gradu. Hvala ovoj grupi ljudi koja se odazvala ovim akcijama, a koja je svjesna da se ništa neće promijeniti samo od sebe, nego da mi trebamo i moramo da budemo ta promjena. Takođe se zahvaljujemo i preduzeću A.D "Komunalac" Bijeljina koja nam je izašla u susret i dovezla kontejner za potrebe odlaganja smeća."- istakla je koordinatorka "Let's do it" za Bijeljinu, Helena Stojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA