GO SNSD Bijeljina: U Semberiji prioritet mora biti poljoprivreda

Gradski odbor SNSD-a formirao je Savjet za poljoprivredu čiji je osnovni cilj unapređenje agrara na području Semberije, razgovor sa proizvođačima, da se čuju njihove ideje, prijedlozi i problemi i način kako im pomoći.

GO SNSD Bijeljina: U Semberiji prioritet mora biti poljoprivreda

- Pokušaćemo da sa stručnim licima iz naše komisije analiziramo stanje, aktivnostima i postupcima putem našeg Savjeta pokušamo da usmjerimo probleme poljoprivrednika prema gradskim i republičkim vlastima. Samo to je ispravan put kako bi naši poljoprivrednici imali mogućnost uspješne proizvodnje i sigurnog plasmana na tržištu. Semberski seljak je vrijedan, rada, zna kako proizvesti, ali moramo da mu omogućimo da plasira i naplati ono što proizvede. Sada imamo problem sa aktualnim Gradonačelnikom koji nije našao za shodno da se, nedavno, sastane sa Ministrom za poljoprivredu Borisom Pašalićem, koji je boravio u Bijeljini. Osuđujemo takav postupak, a već smo i pokrenuli, putem aktivnosti u gradskoj skupštini i Agrarnom fondu da poljoprivrednici dobiju beskamatne kredite što će im sigurno biti veliki podsticaj za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, rekao je predsjednik Savjeta za poljoprivredu GrO SNSD Bijeljina, Stevan Trivković.

Prošle godine Vlada RS je značajno pomogla poljoprivrednicima, posebno stočarima u Semberiji sa dva interventna otkupa mesa.

- Vlada je izdvojila 6 miliona KM za otkup mesa u Republici Srpskoj i da toga nije bilo teško da bi uzgajivači stoke uspjeli opstati. Zahvaljujući aktivnosti odbornika SNSD-a u Skupštini Bijeljine, budžet za poljoprivredu je povečan sa 1,1 na 1,4 miliona KM. Ovo su samo neke aktivnosti na kojima ćemo bazirati svoj rad u narednom periodu. Za sve ovo nam je neophodna saradnja sa gradskom administarcijom, za šta, trenutno, nemamo razumijavanje. Semberija mora biti nosilac poljoprivredne proizvodnje u RS i to će biti i osnovni cilj djelovanja našeg Savjeta, rekao je Slobodan Petrić, član ovog organa GrO SNSD-a u Bijeljini.

Iz SNSD-a su uputili poziv Gradonačleniku i Gradskoj upravi da što prije naprave zajednički sastanak kako bi, kroz diskusiju i zajedničke prijedloge, pokušali još poboljšati razvoj poljoprivrede u Semberiji, jer se samo zajedničkim dogovorom može prevazići aktzuelna kriza, posebno u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

D. Tešić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA