Britanski "X Faktor" otkazan nakon 17 godina prikazivanja

Sajmon Kauel stavio je tačku na priču o britanskom “X Faktoru”. Naime, prema pisanju Varajetija, poznati producent odlučio je da nakon 17 godina prikazivanja više neće snimati nove sezone.

Britanski "X Faktor" otkazan nakon 17 godina prikazivanja
FOTO: MIKE NELSON/EPA

Prva sezona britanskog "X Faktora" prikazana je 2004. godine te je od tada emitovano 445 epizoda, a posljednja je prikazana 2018. godine, prenosiBlic.

Emisija je zbog pandemije pauzirana tokom 2020. godine, a publici je najavljeno kako će nova sezona biti prikazana ove godine. No, prema najnovijim informacijama - "X Faktor" se više neće vraćati na male ekrane.

Kauel, kreator ove takmičarske emisije, odlučio je da je vrijeme da zaključi priču o "X Faktoru" i fokusira se na nove projekte. Prema tvrdnjama izvora, ne želi dosaditi britanskoj publici i osjeća da je vrijeme za nove projekte.

Varajeti piše kako će se producent u narednom periodu fokusirati na novu kviz emisiju "Walk The Line". Koncept emisije je zamišljen tako da učesnici pjevaju i odgovaraju na pitanja žirija te se tako bore za velike novčane nagrade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA