Milunović: Pojedine lokalne zajednice neodgovorne prema ugroženim borcima

Ministar rada i boračko-invaidske zaštite Repubike Srpske Duško Milunović ponovo je pozvao lokalne zajednice da što prije završe obradu predmeta u vezi sa javnim pozivom za zbrinjavanje socijalno ugroženih demobilisanih boraca, kako bi im mogla biti pružena pomoć.

Milunović: Pojedine lokalne zajednice neodgovorne prema ugroženim borcima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Milunović je naglasio da su određene lokalne zajednice neodgovorno ponijele i prema borcima i ovom rješenju koje, kako je istakao, Vlada Srpske želi da uspostavi kako bi poboljšala položaj naugroženijih demobilisanih boraca.

- Do sada su obrađena 11.433 predmeta, odnosno 80 odsto ukupno prijavljenih, dok je neobrađeno 2.837. Najveći broj predmeta je u gradu Banjaluka, gotovo 1.000 - rekao je Milunović novinarima u Banjaluci.

On je rekao da, osim Banjaluke, najmanji procenat obrađenih predmeta imaju Srebrenica, Prnjavor, Doboj, Laktaši, Kozarska Dubica , Šipovo, Prijedor i Lopare.

Prema njegovim riječima, ove lokalne zajednice su obradile od 26 do 78 odsto predmeta.

- Još jednom ih pozivam da budu odgovorni prema borcima jer od toga koliko će brzo obraditi predmete zavisiće i opredjeljenje Vlade Srpske na koji način da ove borce zaštitimo - naveo je Milunović.

Milunović je naglasio da nije samo riječ o iznosu od 100 KM koji je isplaćen, već će u narednom pediodu biti pronađen model da se prema broju prijavljenih, te raspoloživim finansijskim sredstvima, na kvalitezniji način pomogne socijalno ugroženim demobilisanim borcima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA