Dobio posao nakon 313 neuspeha

Beograd - Petru Rakoviću, ekonomisti koji je diplomirao na Univerzitetu Njujork, danas će, posle višemesečnih uzaludnih pokušaja da se zaposli, biti prvi radni dan.

Dobio posao nakon 313 neuspeha

Raković će raditi kao komercijalista u firmi Mopeks. Inače, mediji su nedavno pisali da se on prijavio na čak 313 konkursa za posao, a da nije pozvan ni na razgovor.

"Završio sam fakultet sa visokim prosekom, govorim odlično engleski jezik i samo želim da radim", rekao je Raković, uporno pokušavajući da dođe do posla nakon što se vratio sa studija iz SAD u Srbiju.

Želja mu se konačno ispunila i od danas je član kolektiva firme Mopeks koja posluje u nekoliko većih gradova u Srbiji. Firma se bavi menadžmentom, čišćenjem i održavanjem higijene poslovnih prostora, a Rakovićev posao biće da pronalazi novu klijentelu i održava kontakt sa već postojećom, među kojima su i Narodna banka, Ministarstvo finansija, Dajlmer Krajsler...

"Uzbuđen sam zbog prvog radnog dana, ali i dalje nisam svestan svega, pa će morati ipak da prođe nekoliko radnih dana da saberem sve utiske nakon svih tih bezuspešnih pokušaja. Radiću marketing i prodaju i biću deo velike firme koja ima 700 zaposlenih", kaže Raković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA