Na liječenju u kovid bolnicama u Bijeljini ukupno je 59 pacijenata

Na liječenju u kovid bolnicama u Bijeljini ukupno je 59 pacijenata, od kojih je 17 na respiratoru, a gotovo svi ostali su na manjim ili većim dozama kiseonika, saopšteno je nakon sjednice Kriznog štaba Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini.

Na liječenju u kovid bolnicama u Bijeljini ukupno je 59 pacijenata

Uprotekla 24 časa bilo je 11 prijema.

Zbog kontinuiranog rasta broja oboljelih od Covid-19 kojima je neophodna hospitalizacija, Krizni štab Bolnice je donio odluku da se ponovo pokrene rad kovid jedan bolnice.

- Bijeljinska bolnica je iskoristila period ranijeg zatišja, poboljšali smo uslove u Kovid jedan bolnici na starom grudom odjeljenju. Razvedeni su medicinski gasovi, povećan je broj kiseoničkih mjesta, okrečene i dezinfikovane su prostorije, a infrastruktura je popravljena u smislu reparacije grijanja i hlađenja. Dakle, mi spremno dočekujemo novi epidemijski talas - rekao je šef kovid bolnica u Bijeljini Mikajlo Lazić.

On je napomenuo da će nova bolnica nastaviti sa uobičajenim i redovnim programom za nekovid pacijente kada je riječ o pregledima, operativnim zahvatima i dijagnostičkim procedurama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA