Srbi spremni da napuste oružane snage BiH i uključe se u nove strukture u Srpskoj

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je 80 odsto pripadnika Oružanih snaga BiH /OS/ spremno da nakon donošenja zakona o vojsci napusti službu i uključi se u nove strukture u Republici Srpskoj.

Srbi spremni da napuste  oružane snage BiH i uključe se u nove strukture u Srpskoj
FOTO: Depositphotos

."Ovih 20 odsto, neke nismo stigli anketirati, neki možda neće", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu i dodao da će svi koji pristupe novim strukturama imati isti status, iste plate, iste činove kao i sad.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je najavio da će uporedo sa donošenjem zakona o vojsci biti usvojen i zakon o ukidanju zakona koji je nametnuo nekadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun, čime će na raspolaganje novim strukturama biti stavljene kasarne i ostalo.

"Nikoga mi nećemo dirnuti, nikome dlaka sa glave neće faliti, ali ljudi moraju da shvate o čemu se radi", poručio je Dodik i izrazio uvjerenje da će vojnici Bošnjaci i Hrvati to razumjeti.

On je dodao da će ukoliko se neko od Bošnjaka ili Hrvata koji su u jedinicama ili strukturama na teritoriji Republike Srpske odluči da pristupi vojsci Srpske, regularnoj ustavnoj formaciji, biti prihvaćeni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

 

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA