Stojanović: "Orao" može da bude oslonac Vojsci Srbije

Direktor Vazduhoplovnog zavoda "Orao" Mladen Stojanović rekao je da je učešće na Sajmu naoružanja u Beogradu važno za ovo preduzeće radi predstavljanja, kao i da svom primarnom kupcu - Vojsci Srbije pruže uvjerenje da "Orao" može da im bude oslonac.

Stojanović: "Orao" može da bude oslonac Vojsci Srbije
FOTO: sajam.rs

"Bitno nam je i da Ministarstvu odbrane Srbije možemo da obezbijedimo resurse vazduhoplovnih motora za njihove potrebe", rekao je Stojanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Posjetioci štanda "Orla" imali su priliku da vide remontovani motor viper 632-43 koji se ugrađuje u avion super galeb G4, a prezentovani su mnogobrojni specijalizovani procesi po kojima je ovaj zavod prepoznatljiv, poput galvansko-hemijske zaštite, testiranja materijala, kalibracije, elektroerozije, metalizacije, ispitivanja na pukotine bez razaranja i termičke obrade.

Iz ovog vazduhoplovnog zavoda je saopšteno da je sajam bio odlična prilika za ostvarivanje boljih kontakata s postojećim poslovnim partnerima, a od velikog značaja za "Orao" bilo je pojavljivanje predstavnika ruske kompanije "Rostec".

"Sa predstavnicima ruske kompanije NASK, koja je dio 'Rosteca', razgovarano je o mogućnostima servisiranja i održavanja vazduhoplovne tehnike ruskog porijekla i definisani su dalji koraci na ostvarenju međusobne saradnje", objavljeno je na sajtu "Orla".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Štand "Orla" na sajmu je posjetio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji im je čestitao za učešće, istrajnost i tradiciju i zato što osvajaju nova strana tržišta.

Podršku "Orlu" na Sajmu naoružanja pružio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mladen Arsenović.

Pod parolom "77 godina vazduhoplovstva" prikazana je sva vazduhoplovna tehnika koju je "Orao" proizvodio i remontovao od 1944. godine do danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA