Stojanović: "Orao" može da bude oslonac Vojsci Srbije

Direktor Vazduhoplovnog zavoda "Orao" Mladen Stojanović rekao je da je učešće na Sajmu naoružanja u Beogradu važno za ovo preduzeće radi predstavljanja, kao i da svom primarnom kupcu - Vojsci Srbije pruže uvjerenje da "Orao" može da im bude oslonac.

Stojanović: "Orao" može da bude oslonac Vojsci Srbije
FOTO: sajam.rs

"Bitno nam je i da Ministarstvu odbrane Srbije možemo da obezbijedimo resurse vazduhoplovnih motora za njihove potrebe", rekao je Stojanović.

Posjetioci štanda "Orla" imali su priliku da vide remontovani motor viper 632-43 koji se ugrađuje u avion super galeb G4, a prezentovani su mnogobrojni specijalizovani procesi po kojima je ovaj zavod prepoznatljiv, poput galvansko-hemijske zaštite, testiranja materijala, kalibracije, elektroerozije, metalizacije, ispitivanja na pukotine bez razaranja i termičke obrade.

Iz ovog vazduhoplovnog zavoda je saopšteno da je sajam bio odlična prilika za ostvarivanje boljih kontakata s postojećim poslovnim partnerima, a od velikog značaja za "Orao" bilo je pojavljivanje predstavnika ruske kompanije "Rostec".

"Sa predstavnicima ruske kompanije NASK, koja je dio 'Rosteca', razgovarano je o mogućnostima servisiranja i održavanja vazduhoplovne tehnike ruskog porijekla i definisani su dalji koraci na ostvarenju međusobne saradnje", objavljeno je na sajtu "Orla".

Štand "Orla" na sajmu je posjetio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji im je čestitao za učešće, istrajnost i tradiciju i zato što osvajaju nova strana tržišta.

Podršku "Orlu" na Sajmu naoružanja pružio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mladen Arsenović.

Pod parolom "77 godina vazduhoplovstva" prikazana je sva vazduhoplovna tehnika koju je "Orao" proizvodio i remontovao od 1944. godine do danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA