Stanić: "Da li je Špirić tada bio lud ili smo mi sada?"

Šef Kluba poslanika SDS u NSRS Miladin Stanić, rekao je da su Agenciju za lijekove BiH, koju sada hoće da ukidaju, 2009. godine formirali i potpise na to stavili dva ključna čovjeka SNSD Milorad Dodik i Nikola Špirić.

Stanić: "Da li je Špirić tada bio lud ili smo mi sada?"
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

On je na posebnoj sjednici Narodne skupštine upitao šta se to promijenilo u odnosu na dan 30.4. 2009. kada je Milorad Dodik bio predsjednik Vlade Republike Srpske, a Nikola Špirić predsjedavajući Savjeta ministara BiH, piše Srpska Info.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Da li je Špirić tada bio lud ili smo mi sada ludi. Nešto ovdje ne štima. Što su to radili ako su smatrali da ćemo ovo doživjeti danas i kome oni podvaljuju? Ako su Dodik i Špirić bili zdravi na dan potpisivanja sporazuma, onda su danas bolesni - kazao je Stanić.

On je istakao da na potpisu Sporazuma o stvaranju uslova za uspostavljanju Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH stoji potpis Nikole Špirića.

On je rekao da je Agenciju za lijekove BiH, SNSD popunio svojim kadrovima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Ti ljudi su zaposleni po partijskoj liniji i bez konkursa. Kada treba puniti institucije BiH kadrovima SNSD onda su one njima dobre - istakao je Stanić.

On je poručio da rješenje koje vezano za Agenciju za lijekove sada predlaže vlast neće ništa promijeniti.

Stanić kaže da informacija o nabavci kiseonika, koja se danas našla pred poslanicima NSRS, skriveno nastoji da prikriti pravu istinu o kriminalu učinjenu u aferi snadbijevanja zdravstva tehničkim kiseonikom, što je, navodi Stanić, za posljedice imalo veliki broj smrtnih slučajeva.

Poručio je da svi koji nisu radili regularno i koji su odgovorni za aferu kiseonik treba da odgovaraju.

- Svi koji su radili kriminal će odgovarati i ta vremena će veoma brzo doći. Nema više tužioca koji je štitio te ljude - poručio je Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA