Banja Luka se danas oprostila od velikih prijatelja i sportista

U prepunoj sali Kulturnog centra Banski dvor u Banjoj Luci danas u 11 sati je održan komemorativni skup povodom tragične pogibije pet mladih padobranaca, koji su 20. maja nastradali u avionskoj nesreći u Zalužanima.

Banja Luka se danas oprostila od velikih prijatelja i sportista

Brojni građani Banje Luke su počast tragično nastradalim mladićima odali ispred Banskog dvora, jer je velika sala bila premala da primi sve koji su imali namjeru prisustvovati današnjoj komemoraciji.

Tuga i suze bili su jedino što se moglo vidjeti tokom komemoracije na kojoj su govorili gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović i predstavnici zrakoplovstva RS, Srbije i Crne Gore.

Gradonačelnik Banje Luke je rekao kako je teško pronaći riječi kojima bi se svi oprostili od tragično stradalih padobranaca Nemanje Goronje (31), Stefana Karanovića (23), Alena Crnalića (23), Nikole Stevića (19) i Srđana Kosića (18).

"Ta nedjelja se za nas pretvorila u dan tuge i bola zbog pogibije mladih ljudi koji su voljeli nebo i koji su voljeli iz visine gledati svijet u svoj njegovoj ljepoti", rekao je Davidović, dodajući da Banja Luka i Padobranski klub nikada neće zaboraviti svju mladost.

Presjednik Zrakoplovnog saveza Crne Gore Miodrag Mrvaljević u Banjoj Luci je također održao dirljiv govor.

"Svi su nas pitali da li su stradali naši Banjalučani, a mi smo bili skamenjeni dok smo im potvrdno odgovarali - da, stardali su naši Banjalučani, koje ćemo zauvijek nositi u srcima i mislima", poručio je Mrvaljević.

Današnjem komemorativnom skupu su, uz članove porodica, prisustvovali mnogobrojni prijatelji i poznanici stradalih padobranaca, građani Banje Luke te predsjednik RS Milorad Dodik.

U Muzičkom paviljonu parka Petar Kočić u Banjoj Luci jutros je otvorena Knjiga žalosti u koju će se oni koji to žele moći upisati do 20 sati.

U RS je danas proglašen Dan žalosti pa su zastave na svim javnim institucijama spuštene na pola koplja, a ugostiteljski objekti ne puštaju muziku.

Nakon što su jučer i prekjučer sahranjeni Nikola Stević i Alen Crnalić, u gradu na Vrbasu danas će biti ispraćeni i stradali Nemanja Goronja, Stefan Karanović i Srđan Kosić.

Jedan od starjih Banjalučana, koji danas nije uspio ući na komemorativni skup, ispred Banskog dvora je tiho prokomentarisao kako se Banja Luka baš na Dan mladosti oprašta od svoje mladosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA