Dodik: Tadić mora biti rigorozan

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je za Srbiju ključno da što prije dobije novu vladu, a lider DS-a Boris Tadić će, ako se nađe na njenom čelu, imati šansu da napravi novi početak koji može biti važan za državu, ali će morati da bude rigorozan.

Dodik: Tadić mora biti rigorozan

Druga opcija, ističe Dodik, jeste da se Tadić povuče u opoziciju i da se Srbija uvjeri da je alternativa neefikasna i da nema kapacitet.

On je naglasio da je Boris Tadić činio sve za dobrobit Srbije, koja mu je vratila na najgori način, ne glasajući za njega, te da lider DS-a sada mora da izvuče veliku pouku iz svega što se desilo.

"Sada za njega postoje dvije opcije. Da formira vladu sa potpuno novim personalnim sastavom, sa koalicionim partnerima koji bi takođe imali obavezu da ubace nove ljude. Sa energijom koju nesumnjivo posjeduje, iskustvom i međunarodnim vezama mogao bi da uputi Srbiju na kolosijek oporavka i stabilizacije", rekao je Dodik i dodao: "Ako to ne može na taj način maksimalno da učini, onda bi za njega bilo najbolje da se povuče u opoziciju i da se pokaže da ovi drugi koji su bili skloni svašta da obećavaju nemaju sposobnosti za bilo kakve prodore i da bi Srbiju uvukli u dublje ponore".

Dodik smatra da sa stanovišta funkcije koju će obavljati Tomislav Nikolić mogu sarađivati, ali da traumatična vremena iz prošlosti vezana za mnogo problema nekako ne dozvoljavaju oslobađanje odnosa u potpunosti.

Govoreći o tome kako će izbor Nikolića uticati na odnose Beograda i Sarajeva, Dodik je istakao da je Sarajevo proslavilo njegovu pobjedu jer su smatrali da je Tadić politička ponuda koja njima ne odgovara.

"To nema veze sa Nikolićem, već govori o načinu na koji Sarajevo cinično mrzi Srbiju. Ne vjerujem u dobre odnose Beograda i Sarajeva zato što ih Sarajevo ne želi", zaključio je Dodik u izjavi za "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA