Mektić: Košarac pisao ustav BiH bez Republike Srpske

  • BiH
  • 24. Oct 2021.

Staša Košarac je posljednja osoba koja ima pravo da druge optužuje za izdaju Srpske, jer je on 2005 godine učestvovao u pisanju Ustava BiH bez Republike Srpske, izjavio je Dragan Mektić, član Glavnog odbora SDS.

Mektić: Košarac pisao ustav BiH bez Republike Srpske

Mektić kaže da Republika Srpska sada ne bi ni postojala da je prihvaćen prijedlog ustava BiH u čijem kreiranju je Košarac učestvovao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Sada bi smo imali unitarnu BiH koja bi imala jednog predsjednika BiH i jednu vladu da se Košarac i takozvani reformatori sa kojima je sarađivao 2005. pitao . Košarac je ovim pokazao da njegov odnos prema Srpskoj zavisi samo od njegovih trenutnih ličnih interesa", istakao je Mektić.

Mektić navodi da je Košarac jučerašnjom izjavom i neosnovanim kritikama na račun predsjednika SDS Miraka Šarovića pokazao svoju političku nezrelost.

„Košarac je sinoć objavio da je protiv "pametne politike", za koju se zalaže predsjednik Šarović, a odmah nakon toga o potrebi pametne, razumne i racionalne politike govorio je predsjednik Srbije Vučić", podsjetio je Mektić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On kaže da su dolaskom Košaraca na čelo Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara mnoge stvari krenule unazad.

„Došlo je do obustave izvoza roba iz BiH i na tržište Ruske Federacija, Tursku i druge zemlje zato što on nije uspio da obezbijedi onaj dogovor koji je postigao Mirko Šarović, za vrijeme dok je bio ministar ", kazao je Mektić.

Prema njegovim riječima Košarac je svoju karijeru izgradio utrkujući se u lažima, spletkama i obmanama javnosti i čiji se rezultati, posebno kod njegovog šefa, broje po broju izgovorenih laži.

„Nažalost osim po lažima ovaj vrli ‘kritičar' proslavio se i po nasilju nad ženama a početak sticanja njegove imovine obilježen je krađom cigle namjenjene za Mitropoliju dabrobosansku, u kojoj je uhvaćen od strane mitropolita i o čemu su srbijanski mediji opširno pisali", podsjetio je Mektić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA