Prihod od parkinga 547.272 KM

Direkcija za izgradnju i razvoj grada Bijeljina ostvarila je u prošloj godini 488.029 KM prihoda od redovnog parkinga, što uz prihod od doplatnih ili kaznenih karata od 59.243 KM iznosi ukupno 547.272 KM, potvrđeno je Srni u ovom preduzeću.

Prihod od parkinga 547.272 KM

Broj ukupno uplaćenih parkiranja po zonama /crvenoj i plavoj/, putem SMS-a, ali i kiosk-kartica u odnosu na 2010. godinu u crvenoj zoni opao je za 21,70 odsto, a u plavoj se povećao za 17,70 odsto.

Ovo su očekivani rezultati, kažu u Direkciji, jer se povećanjem cijene za parkiranje u crvenoj zoni prošle godine i nemijenjanjem cijene za plavu zonu nastojalo prorijediti i smanjiti najčešće parkiranje u crvenoj zoni ili u centru grada.

Sistem naplate i kontrole parkiranja i dalje se provodi na 850 uređenih i propisno obilježenih mjesta. To je, ipak, i dalje nedovoljan broj s obzirom na broj vozila u gradu.

Bijeljina je grad koji ima najbolje prilaze na novoizgrađenim obilaznicama, ali i dalje grad koji nema, godinama očekivanu parking garažu koja bi rasteretila gužve pri parkiranju i smanjila broj nepravilno parkiranih vozila po trotoarima i drugim za te namjene nepredviđenim mjestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA