Dodik: Spreman sam na saradnju sa Nikolićem

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da novoizabranom predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću stoji na raspolaganju za svaku saradnju koja je u interesu jačanja Srpske i Srbije.

Dodik: Spreman sam na saradnju sa Nikolićem

Dodik je naveo da će sa Nikolićem sarađivati u okviru ustavnih ovlaštenja koje imaju, ali i u želji da RS i Srbija nastave dobru saradnju u okviru specijalnih veza.

"Ukoliko je Nikolić zainteresovan za to, ja sam spreman za saradnju", rekao je Dodik. Predsjednik Dodik je poručio da Srpska želi jaku Srbiju, kojom se ponosi, jer je sa takvom maticom jača i posvećena ostvarenju zajedničkih nacionalnih ciljeva. "Protekle dvije decenije nisu bile pravedne prema Srbima na Kosovu, BiH, Hrvatskoj... Mi smo bili cilj zlih planova usmjerenih na rasparčavanje našeg naroda", izjavio je Dodik za "Večernje novosti".

On je dodao da je u ovom trenutku nemoguće znati kakva će biti Nikolićeva politika, ocijenivši da je u ovom trenutku izložen mnogim izazovima zbog čega se nada da se neće pokajati zbog izbora za šefa države.

"Ako bilo ko u Srbiji zapostavi odnose sa RS, Banjaluka će opominjati na loše rezultate takve politike", istakao je Dodik. Dodik je izrazio žaljenje što je na predsjedničkim izborima u Srbiji izgubio Boris Tadić, ali je naglasio da poštuje svaku volju biračkog tijela.

"Tadić nije zaslužio izborni poraz. Kao prijatelj mogu da mu savetujem da, ako je već riješio da formira vladu, to onda učini bez oklijevanja. Tako će moći da unese novu energiju i pokaže jasnu namjeru da stabilizuje Srbiju. Ukoliko ne bude mogao da napravi snažnu i efikasnu vladu, bolje mu je da ode u opoziciju", ocijenio je predsjednik Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA