Reno obeležava 60. rođendan popularne „četvorke“ letećom verzijom

U sklopu obeležavanja 60. rođendana modela „reno 4“ u kompaniji su predstavili veliko iznenađenje – leteću verziju ovog popularnog automobila.

Reno obeležava 60. rođendan popularne „četvorke“ letećom verzijom

Automobil „reno 4L" je bio jedan od najuspešnijih proizvoda kompanije „Reno" sa preko osam miliona primeraka proizvedenih od 1961. do 1992. godine, uključujući i onaj koji je urađen za papu.

Kako bi proslavili 60. godišnjicu ovog modela, „Reno" se udružio sa dizajnerskom firmom „Arsenal" (The Arsenale) kako bi stvorio viziju budućnosti 4L. Sada je to kvadrokopter koji nosi ime „Er 4".

Renoov kvadrokopter „reno er 4", kako navode u kompaniji, „je simbol nezavisnosti i slobode, nastao iz spoznaje da se saobraćaj usložnjava, a da je nebo iznad nas jedini izlaz".

Automobil je u potpunosti napravljen od karbonskih vlakana, ali je zadržao isti dizajn. Dodatno je ojačan zbog novog koncepta kretanja. Pokreće ga baterija od 22.000 mAh koja napaja četiri propelera koji stvaraju ukupno 380 kilograma potiska.

Maksimalna brzina poletanja iznosi 14 metara u sekundi, ali je zbog bezbednosti ograničena na četiri, dok najveća brzina leta iznosi 26 metara u sekundi.

Leteći „reno 4 L" može dostići visinu od 700 metara, maksimalni ugao je 70 stepeni, a brzina sletanja je tri metra u sekundi.

Uskoro će se pojaviti i kopnena verzija „renoa 4L" i to kao električni automobil.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA