Veoma uspješno poslovanje "Save Semberije"

Direktor Prehrambene industrije "Sava Semberija" Stevo Filipović rekao je Srni da je situacija na tržištu u ovoj godini dovela do astronomskog povećanja cijena repromaterijala i svih neophodnih stvari za proizvodnju finalnog proizvoda, ali da je ova fabrika uprkos tome veoma uspješno poslovala.

Veoma uspješno poslovanje "Save Semberije"

Filipović je istakao da je "Sava Semberija" uspjela da ključni dio sezone preradi i proizvede sve planirane količine.

"Uspjeli smo da u optimalnom roku završimo, odnosno preradimo 8.000 tona", rekao je Filipović i napomenuo da ova fabrika izvozi na strano tržište između 85 i 90 odsto proizvoda.

On je naveo da se nada da u narednom periodu neće doći do zatvaranja širom svijeta, kako se ne bi našli u situaciji da ne mogu doći do krajnjeg kupca, što bi bilo katastrofalno.

Filipović je istakao da su u "Savi" zadovoljni dostignutom preradom i odrađenim planovima, imajući u vidu da je ova godina bila izuzetno teška - bila je suša, mazut je u odnosu na prethodnu godinu duplo poskupio, ulje je sa prošlogodišnje cijene od 1,40 KM otišlo na 2,90, pa i tri KM, a drastično su procentualno poskupjeli streč i termo folija, kutija, sirće, tacna, ambalaža, staklo, limenke i tegla.

"Ključni program je završen, a danas se radi slatki program, da bismo do 31. decembra sve završili i tada bismo kvalitetno odradili remont postrojenja", naveo je Filipović.

On je napomenuo da je "Sava Semberija" strateški veoma važna ne samo za Bijeljinu, nego i Republiku Srpsku.

"Mi otkupljujemo svu domaću proizvodnju koja ima minimalan uslov kvaliteta da može da uđe u proizvodni proces, uspijevamo da to preradimo i za sve te količine imamo poznatog kupca", rekao je Filipović.

On je podsjetio da je "Sava Semberija" i ove godine investirala u dio opreme, koja se svake godine zanavlja.

Zemlje u koje stižu proizvodi "Save Semberije" su Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kanada, Švedska, NJemačka, Slovenija, Crna Gora, Srbija, te SAD, što je glavni dio njenog tržišta. Rijetka je fabrika u prehrambenoj industriji koja ne koristi aditive, konzervanse, vještačke boje, arome i zaslađivače, te je na svjetskom tržištu prepoznata kao fabrika zdrave hrane.Zapošljava 47 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA