Otvoren stečaj u bijeljinskoj firmi koja je uvozila cigarete

Okružni privredni sud u Bijeljini otvorio je stečaj u firmi “Monus-eksport“, koja se bavila trgovinom na veliko duvanskim proizvodima.

Otvoren stečaj u bijeljinskoj firmi koja je uvozila cigarete
FOTO: Nomadsoul1/DepositPhotos

Prijedlog za stečaj firme podnio je njen vlasnik, preduzeće „Monus" iz Beograda koje se bavi proizvodnjom cigareta, a kojem bijeljinska kćerka firma duguje dva miliona KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Za stečajnog upravnika imenovana je Biljana Cacanović, koja je prethodno bila i privremeni upravnik i koja je predložila otvaranje stečaja u ovoj firmi nakon što je utvrdila da su ispunjen i uslovi za to.

Na ročištu za utvrđivanje uslova za otvaranje stečajnog postupka, koje je održano krajem prošle sedmice, privremena stečajna upravnica je navela da je poslovanje dužnika ranije bilo uspješno, ali da su poremećaji na tržištu dovelii do nelikvidnosti i nemogućnosti nastavka rada.

„Dužnik je prezadužen i nelikvidan, platežno nesposoban jer mu je žiro-račun blokiran skoro godinu dana", navela je upravnica Biljana Cacanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Cacanović je zaCAPITAL rekla da se ovo preduzeće bavilo prodajom duvana i cigareta koje proizvodi njen osnivač, ali da firma već tri godine ne radi.

„Razlog za to je crno tržište duvana, ali i sve veći nameti koje država propisuje na duvanske proizvode, odnosno povećanje akciza na duvan i duvanske proizvode, zbog čega oni nisu mogli da posluju profitabilno", kazala ona.

Ovo preduzeće je bilo uvoznik i distributer cigareta Fast i Monus u RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA