Jovica Petrović i Goran Sarić među sedam uhapšenih osoba

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu jutros su na području Bijeljine i Sokoca, slobode lišili sedam osoba zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva" u vezi sa krivičnim djelima "Individualna i komandna odgovornost".

Jovica Petrović i Goran Sarić među sedam uhapšenih osoba
FOTO: Ilustracija

Među njima je i Goran Sarić, nekadašnji komandant Specijalne policije Republike Srpske, koga je u novembru 2018. godine Sud BiH pravosnažno oslobodio optužbe za zločine u Srebrenici u julu 1995. godine, prenosi RTRS.

U Bijeljini je jutros uhapšen i Jovica Petrović. Generala Sarića pripadnici SIPA suuhapsili oko šest časova ujutro u porodičnoj kući u Bijeljini.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, biti predate na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

U Boračkoj organizaciji kažu da jutrošnja hapšenja po ko zna koji put pokazuju da je BiH nemoguća država za srpski narod.

- General Sarić je jutros odveden u šest sati bez ikakave najave. Opet se prema našim ljudima postupa kao prema posljednjim kriminalcima. To je pokazatelj da je ova BiH nemoguća država za srpski narod. Ovo je nastavak i što su nam Turci radili, što nam je radila Austrija... Srbi su se s tim nosili koliko su mogli, a najbolji među nama su nosili najveći teret. Ovo je čista provokacija. General Sarić je suđen 10 godina i oslobođen je svih optužnica, i ne znam na šta će ovo izaći - rekao je Miodrag Stevanović predsjednik Boračke organizacije Bijeljina.

SIPA jeranije saopštila da su njeni pripadnici danas na području Bijeljine i Sokoca uhapsili sedam lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA