Đurđević: Najavljena pomoć dokaz o razumijevanju problema mladih

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević ocijenio je danas da je najavljena pomoć za mlade, uz mnoge sistemske mjere u Republici Srpskoj, samo još jedan dokaz da Vlada Srpske i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik imaju razumijevanja za realne probleme mladih.

Đurđević: Najavljena pomoć dokaz o razumijevanju problema mladih

"Uz sve sistemske mjere za mlade koje Vlada Srpske sprovodi godinama unazad, apsolutno podržavam i prijedlog Dodika da svaki mladi čovjek od 18 do 30 godina, bezuslovno, dobije 100 KM od svoje Republike", napisao je Đurđević na "Instagramu".

On je ukazao da to, sigurno, nije iznos koji će nekome promijeniti život, ali je lijep gest i poruka mladima da neko misli na njih.

"Uz povoljne stambene kredite i dodatnu subvenciju kamatne stope za mlade, projekte zapošljavanja i samozapošljavanja mladih putem republičkog Zavoda za zapošljavanje, najjeftinije studiranje i domsko stanovanje, razne vidove stipendiranja i mnoge druge sistemske mjere, ova samo još jednom dokazuje da Vlada i predsjednik Dodik imaju sluha za realne probleme mladih u Srpskoj", istakao je Đurđević.

On je naglasio da će, u širem ekonomskom smislu, osim povećanja plata u javnom sektoru i stvaranja uslova za povećanje plata u privatnom sektoru, mjere podrške za mlade, penzionere i borce doprinijeti amortizaciji globalne krize koja se osjeća i u Republici Srpskoj.

"Zbog toga pružam punu podršku ovim mjerama, a nadam se da će u narednom periodu uslijediti i druge slične mjere, sa svih nivoa vlasti", rekao je Đurđević.

U Republici Srpskoj će do kraja trećeg kvartala ove godine jednokratnu pomoć od 100 KM dobiti borci, mladi od 18 do 30 godina i penzioneri, najavio je juče lider SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je rekao da će u budžetu Republike Srpske za ove namjene morati da bude obezbijeđeno oko 50 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA