Sajam cvijeća predstojećeg vikenda u Bijeljini

Centar grada biće ovog vikenda izložbeni prostor za sve proizvođače i ljubitelje cvijeća. Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi, šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine, Mladen Arsenović, najavio je održavanje drugog po redu Sajma cvijeća. Ovogodišnja manifestacija biće održana na centralnom gradskom Trgu 28. i 29. maja.

Sajam cvijeća predstojećeg vikenda u Bijeljini

On se osvrnuo na veliki uspjeh i posjećenost Sajma prethodne godine, izrazio nadu da će ove godine rezultat biti još bolji i najavio aktivnosti u okviru predstojećeg događaja.

- Dan prije početka sajma, u petak, biće održana tri predavanja u Centru za kulturu od 17 do 18 časova na kojem će najveći stručnjaci iz oblasti proizvodnje i uzgoja cvijeća upoznati sve zainteresovane sa najnovijim tehnologijama, ali i davati stručne savjete - kazao je Arsenović.

Arsenović je napomenuo da je posljednji dan sajma rezervisan, između ostalog, i za dodjelu nagrada za osvojena prva tri mjesta u odgovarajućim kategorijama na konkursu za najljepše uređeno dvorište, balkon i terasu. Na konkursu je učestvovalo trideset i pet sugrađana. Poslije izlaska na teren od strane stručne komisije, fotografije dvorišta, balkona i terasa biće će dostupne svim posjetiocima za razgledanje.

Govoreći o Sajmu u ime AD „Komunalac", koje je ove godine jedan od organizatora, ali i izlagača, Helena Stojić je pozvala sve sugrađane da posjete izložbeni prostor na Trgu.

- Ove godine nastavljamo tradiciju, a slogan sajma je „U bašti nade uvijek nešto cvjeta". Drago nam je što imamo zapažen broj prijavljenih učesnika na konkursu za najljepše uređeno dvorište, balkon i terasu. Što se tiče izlagača na ovogodišnjem sajmu, prijavljeno ih je dvadeset. Očekujemo veliku i kvalitetnu ponudu proizvoda za potencijalne kupce - rekla je Helena Stojić.

Zdravko Mikić iz Agrarnog fonda je rekao da je cilj održavanja sajma cvijeća promovisanje Bijeljine kao grada zelenila i pružanje podrške proizvođačima cvijeća u Semberiji, jer je riječ o perspektivnoj djelatnosti na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA