Šeranić uručio opermu bijeljinskoj Bolnici FOTO

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić danas je bijeljinskoj Bolnici "Sveti vračevi" uručio 10 monitora za praćenje vitalnih parametara pacijenata, istakavši da se nastoji nabavljati oprema koja može da se koristi dugoročno, u svrhu preventivnih mjera.

Šeranić uručio opermu bijeljinskoj Bolnici FOTO
FOTO: Srna

"Naum Ministarstva je pronaći način na koji će svaka bolnica u Republici Srpskoj moći da se istakne po nečemu što, shodno svojim kapacitetima, može da radi, a na korist svih građana Srpske. Jedan od primjera je upravo bijeljinska Bolnica, kroz elektrofiziologiju srca i pejsmejker, što koriste pacijenti i sa područja ovog grada, ali i Zvornika, Doboja, Trebinja...", rekao je Šeranić.

On je istakao da u Ministarstvu imaju viziju kako svaka bolnica treba da izgleda - da ima jak urgentni blok, poliklinički dio izvučen iz bolnice i do dva dana boravka u takvoj vrsti bolnica.

"Hvala i Fondu zdravstvenog osiguranja koji finansira sve ove aktivnosti. Pratimo jedni druge i radimo za dobrobit građana Srpske", poručio je Šeranić.

Šeranić je napomenuo da je oprema uručena bijeljinskoj Bolnici u okviru akcije isporuke medicinske opreme koju je Vlada nabavila za zdravstvene ustanove u Srpskoj.

"Tokom kovida slušali smo potrebe zdravstvenih ustanova, šta je to neophodno da bi mogle da što kvalitetnije pružaju zaštitu stanovništvu i na bazi tih potreba projektovana je ova oprema", rekao je Šeranić novinarima nakon uručenja.

On je napomenuo da danas počinju sa isporukom pacijent-monitora, koji prate vitalne znake i multifunkcionalni su, što znači da mogu da budu korišteni na svim odjeljenjima.

"U narednih mjesec i po ćemo vjerovatno obići cijelu Republiku Srpsku. Važno je napomenuti da nije riječ o opremi koja može da bude korištena samo za kovid, već u različite svrhe. Imaćemo transportni CT aparata u Bijeljini, koji se može koristiti i za skrining karcinoma pluća", naveo je Šeranić.

Direktor Bolnice Zlatko Maksimović rekao je da je današnja isporuka samo početak onoga što će ta ustanova u narednom periodu dobiti od Ministarstva i Vlade Republike Srpske, te im je zahvalio za pomoć.

"Svaka pomoć pomaže da budemo ekspeditivni, i u kovid, ali u postkovid eri", rekao je Maksimović.

LJekar Lazar Angelkov istakao je da u bijeljinskoj Bolnici danas ugrađuju i najsloženije pejsmejkere, ocijenivši da je ova ustanova prepoznatljiva na karti BiH, ali i jugoistočne Evrope.

"Prošle sedmice počeli smo i sa krioablacijom, kao samim vrhom u elektrofiziologiji, te polako formiramo odsjek za aritmije", rekao je Angelkov i dodao da su u Bolnici danas obilježili i godinu dana od početka rada Pejsmejker centra.

Šeranić je posjetio i bijeljinski Dom zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 20:00

    11°C
  • 23:00

    9°C
  • 02:00

    7°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

88 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI