Goran Nešić Ciga glavni snabdevač narko bosova

Goran Nešić, zvani Ciga (41), koji je u Južnoj Americi kokainom snabdevao Darka Šarića i klan “Amerika”, kao i Dejan Stojanović Keka (37), vođa novobeogradskog klana, najznačajniji su uslov Federalne policije Brazila, koja je poslednjih dana u akciji “Niva” uhapsila 34 krijumčara droge. Tom prilikom zaplenjeno je 620 kilograma kokaina i 864.000 evra.

Goran Nešić Ciga glavni snabdevač narko bosova

Brazilska policija, budući da akcija još traje, nije saopštila imena osumnjičenih, a srpskoj policiji za sada je dostavljen spisak desetak uhapšenih, među kojima su osim Nešića i Stojanovića, Milan Karanović (39), Alen Memović (37) i Aleksandar Sekulić (39).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Imena ostalih uhapšenih biće poznata nakon završetka akcije, koju je brazilska policija pokrenula pre dve godine. - Uhapšeni Nešić je glavni srpski narko-bos u poslednjih nekoliko godina u Brazilu, u kome je živeo pod lažnim identitetom, sa dokumentima na srpsko ime Ilija.

On je taj koji je na vezi držao tamošnje narko-kartele, kod njih obezbeđivao kokain, kojim je zatim snabdevao sve srpske i crnogorske klanove, koji su drogu dalje krijumčarili u Evropu. Bio je glavni saradnik Darka Šarića, iznad njega po rangu, narko-vezama i uticaju.

Osim sa Šarićem, Nešić je sarađivao sa vođama ostalih grupa sa naših prostora, posebno sa klanom "Amerika" čiji je vođa Mileta Miljanić na osnovu te veze organizovao krijumčarenje velikih količina kokaina u Evropu, zbog čega je pre nekoliko meseci uhapšen u Italiji - kaže za "Blic" izvor upoznat sa akcijom u Brazilu, u kojoj su razmenom podataka učestvovali srpska Bezbednosno-informativna agencija, Tužilaštvo za organizovani kriminal i MUP.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA