Učestvovalo 60 mališana: Doktor Nešković sponzor Konferencije beba u Loparama

Šesta konferencija beba u Loparama održana je ispred Centra za kulturu.

Učestvovalo 60 mališana: Doktor Nešković sponzor Konferencije beba u Loparama
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ

Kako je saopšteno iz nadležnih službi opštine Lopare, koja je organizator manifestacije uz podršku Centra za kulturu, na spisku za ovaj događaj se našlo 60 beba, što je porast broja za skoro jednu trećinu u odnosu na prethodne godine.

Vasilije Vuković iz Lopara se okitio titulom predsjednika i tu će dužnost „obavljati" do naredne konferencije. On je najmlađa beba, rođen 12. maja 2022. godine.

U okviru današnjeg okupljanja beba organizovane su brojni sadržaji kao što su puzijada, gdje u se bebe takmičile u brzom puzanju, i takmičenje u presvlačenju, na kome su očevi presvlačili svoje potomke.

- Sin Mihajlo je pobjednik u puzanju, tata je dobio nagradu za presvlačenje bebe, a sin David mi je dobio nagradu kao beba sa najviše braće i sestara - rekla je Milena Bojkić iz Jablanice kod Lopara.

Anela Sedlarević iz sela Mirosavci, čija je kćerka Magdalena ponijela titulu potpredsjednika 6. Konferencije beba u Loparama, izrazila je zadovoljstvo uručenom nagradom i zahvalila opštini što materijalno pomaže roditelje u odgoju djece.

Sponzor manifestacije je bio Dom zdravlja Lopare, čiji je direktor Želimir Nešković, u izjavi novinarima, rekao da je ovo jedan od najljepših događaja u Loparama, te da je njegova ustanova, zajedno sa opštinom Lopare učestvovala u finansiranju manifestacije.

- Opštinska uprava Lopare sprovodi pronatalitetnu politiku, gdje se za svako novorođeno dijete izdvaja od 500 do 1.000 KM, u zavisnosti od toga da li je roditelj zaposlen ili nezaposlen - dodao je Nešković.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA