RiTe "Ugljevik": Ekološka dozvola za ugljevičke kopove na pet godina

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske odobrilo je objedinjenu ekološku dozvolu ugljevičkim kopovima na period od pet godina, objavljeno je u mjesečnom listu Rudnika i Termoelektrane /RiTe/ "Ugljevik".

RiTe "Ugljevik": Ekološka dozvola za ugljevičke kopove na pet godina

Ministarstvo je odobrilo ovu dozvolu nakon što je RiTE "Ugljevik" zatražio obnovu ekološke dozvole koja je istekla početkom maja za površinski kop "Ugljevik Istok 1".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iz RiTe ističu da dobijanje ove dozvole nije formalnost i da je neophodno ispuniti određene uslove.

"Ekološka dozvola daje smjernice i nalaže mjere koje moramo ispunjavati u kontinuitetu narednih pet godina kako bismo pokazali da smoodgovorni prema sebi, prirodi, a i društvu u cjelini", navode iz RiTe.

Iz RiTe napominju da su ispunjeni svi propisani parametri za izdavanje ekološke dozvole.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Ekološka dozvola je pravni akt koji je propisan Zakonom o zaštiti životne sredine i čiji je cilj visok nivo zaštite životne sredine u cjelini - vazduha, vode i zemljišta i neophodna je za rad bilo kog proizvodnog objekta, a naročito velikih objekata koji u znatnoj mjeri svojom aktivnošću narušavaju biodiverzitet i izgled okoline", dodaju iz RiTe.

S obzirom na to da su industrijski krug, servisni objekat, drobilična postrojenja, objekti za tretman otpadnih voda, dizel stanica, magacini, upravna zgrada, postrojenje za obogaćivanje uglja i drugi objekti koji su u funkciji rada samog kopa obuhvaćeni ekološkom dozvolom za površinski kop `Bogutovo Selo`, koja ističe u septembru sljedeće godine, Služba za rekultivaciju i upravljenje otpadom Rudnika zahtijevala je objedinjavanje ekoloških dozvola, što je Ministarstvo i uvažilo, navodi se u tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA