Streljački klub TRB Bijeljina ponovo okupio strijelce iz regije

Streljački klub /SK/ TRB iz Bijeljine organizovao je drugi po redu Međunarodni turnir u preciznom streljaštvu u kojem učestvuje šezdeset muškaraca i dvadeset žena iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Streljački klub TRB Bijeljina ponovo okupio strijelce iz regije

Predsjednik SK „TRB Bijeljina“ Predrag Rakić pojasnio je da je riječ o gađanju iz pištolja, na rastojanju od 15 metara, pri čemu svi takmičari koriste klupske pištolje „RS9 Vampir“ – proizvod Tehničkog remonta Bratunac. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Najbolji takmičar u muškoj konkurenciji osvojiće novi model navedenog pištolja, koji još nije u prodaji, te će imati ekskluzivno pravo da ga prvi registruje u BiH. Čast nam je što su danas sa nama velika imena iz svijeta streljaštva, poput reprezentativca Srbije Duška Petrova, kao i predstavnici SAJ-a MUP-a Republike Srpske, Centra za obuku MUP-a Srpske, kao i gosti iz streljačkih klubova regiona, sa kojima godinama sarađujemo – naveo je Rakić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik Streljačkog saveza Republike Srpske Ljubiša Borovčanin zahvalio je Streljačkom klubu „TRB Bijeljina“ na veoma dobro organizovanom turniru i promovisanju ovog vida sporta među mladima.

- Današnje takmičenje je prilika da nastavimo da radimo na omasovljenju streljačkog sporta u Republici Srpskoj, da jačamo klubove, ali i takmičarski duh. Kao i do sada, imamo veliku podršku od Streljačkog saveza Srbije, koji nam je uzor – istakao je Borovčanin.

Potpredsjednik Streljačkog saveza Srbije Nikola Marić naglasio je važnost protokola o saradnji između saveza koji predstavlja i Streljačkog saveza Republike Srpske.

- Godinama unazad sarađujemo u našem razvojnom programu kada je reč o mlađim kategorijama. Strelci iz Srpske gostuju na našim nacionalnim takmičenjima, a u upravo je u toku i kamp u Karatašu za mlade, gde se nalaze i strelci iz Republike Srpske i Bijeljine – dodao je Marić.

Glavni sponzor takmičenja je Tehnički remont Bratunac i ugledni provrednik Slaven Ristić koji godinama ulaže sredstva u promociju i razvoj sporta u Republici Srpskoj.

Druga nagrada u muškoj konkurenciji na Međunarodnom turniru u preciznom streljaštvu, koji se održava u Bijeljini, iznosi 300 konvertibilnih maraka, a treća 100 KM. U ženskoj konkurenciji, prva nagrada je 500 KM, druga 300, a treća 100 konvertibilnih maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA