Policajci i advokat iz Bijeljine pali zbog paklene žurke

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora za četvoricu od petorice uhapšenih u akciji "Beta 2", uključujući dvojicu policajaca i advokata, kojima se stavlja na teret da su Bijeljinca M.J. (38), koji je u januaru prijavio da je pretučen na žurci u Bijeljini, ubjeđivali da promijeni iskaz.

Policajci i advokat iz Bijeljine pali zbog paklene žurke
FOTO: Screenshot/ATV

Naime, 28. januara bijeljinsku policiju nazvao je M.J. te prijavio da su ga prethodne večeri, oko 20 časova, A.J. te još nekoliko muškaraca pozvali na žurku u jedan stan, gdje je, kada je ušao, zatekao četvoricu ljudi. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Mile je prijavio da su ga oni, po dolasku u stan, počeli tući tražeći novac od njega te da su razbili njegov telefon i prijetili mu da će mu ubiti porodicu ako to prijavi policiji", rekli su izvori "Nezavisnih novina".

Sudeći po prijavi, ova noć je za M.J. bila i te kako duga.

"Prijavljeno je i da su mu uzeli ključeve njegovog stana iz kojeg su uzeli novac, kao i ključeve njegovog golfa sedam te su ga tim vozilom odvezli prema mjestu Brijesnica, gdje su ga držali do dva sata, nakon čega su mu vratili ključeve stana i vozila, ali mu novac nije vraćen", rekli su naši sagovornici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nakon te prijave policija je uhapsila četvoricu osumnjičenih iz Bijeljine i Zvornika, a kako je tada saopšteno, u pitanju su G.T., S.J., S.P. i P.G.

"Oni su osumnjičeni za nanošenje povreda i iznudu", naveli su u januaru iz policije, a juče su nam policijski izvori kazali da se sumnja da je sve to u vezi sa trgovinom drogom.

Istraga je trajala mjesecima, a u međuvremenu je u svojstvu svjedoka saslušan i M.J. Naknadno će policija doći do saznanja da neko pokušava uticati na njega da promijeni iskaz, što je rezultiralo akcijom "Beta 2", u kojoj su uhapšena petorica osumnjičenih, uključujući dvojicu policajaca te advokata. Oni su potom u subotu sprovedeni u Republičko javno tužilaštvo.

Kako nam je rečeno iz ovog tužilaštva, pritvor je zatražen za policajce M.T. i P.S. te advokata M.S, kao i S.J.

Nakon saslušanja, na slobodu je pušten A.J.

"Policajci M.T. i P.S.  osumnjičeni su za trgovinu uticajem, odnosno sprečavanje dokazivanja, a M.S. i S.J. za sprečavanje dokazivanja. A.J. će se u nastavku postupka braniti sa slobode", rekli su izvori Nezavisnih.

Iz MUP-a Srpske u subotu su potvrdili da su njihovi pripadnici, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, dan ranije na području Bijeljine izveli akciju "Beta 2", u okviru koje su uhapsili pet osoba.    

"Pretresene su lokacije koje koriste osumnjičeni te su pronađeni predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi", naveli su iz MUP-a Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA