Lukač: Kokain zaplijenjen u Doboju je dio međunarodne trgovine drogom

Ministar unutrašnjih poslova poslova Republika Srpske Dragan Lukač rekao je da i dalje traje intenzivna istraga o zaplijenjenom kokainu u Doboju, te da riječ o međunarodnoj trgovini drogom.

Lukač: Kokain zaplijenjen u Doboju je dio međunarodne trgovine drogom
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Lukač je naveo da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Tužilaštvom BiH i Evropolom nastavlja dalju istragu, zbog koje ne može da otkriva bilo kakve druge detalje o ovom slučaju. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Riječ je o većoj količini kokaina koja je dopremljena na teritoriju Srpske, koja se našla u skladištu firme. Radnici su prilikom istovara primijetili da se nalazi i roba koju nisu naručili i obavijestili su policiju, koja je reagovala – rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će javnost biti obaviještena o rezultatima istrage kada se sklopi mozaik.

– U istragu je uključeno više policijskih agencija. Riječ je o međunarodnoj trgovini kokainom, i to o velikoj količini te droge, koja se dugo godina na teritoriji Srpske nije zaplijenila – istakao je Lukač.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na području Doboja policija je u utorak, 16. avgusta, zaplijenila oko 73 kilograma kokaina, koji je transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da vrijednost pronađenog kokaina na ilegalnom narko-tržištu iznosi više miliona evra, te da je riječ o jednoj od najvećih pljenidbi ove droge u postdejtonskoj BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA