Šarović: U slučaju LJubije i Alumine će biti posla za pravosuđe

Nećemo prepustiti da se prodaja ključnog paketa akcija Rudnika LJubije, koja je provedena pod sumnjivim okolnostima, završi na ovakav način i nakon izbora ćemo ovaj slučaj otvoriti i dati šansu pravosuđu da istjera sve do kraja, a one koji su radili špekulativne poslove privede pravdi.

Šarović: U slučaju LJubije i Alumine će biti posla za pravosuđe

Kazao je ovo danas u Prijedoru Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je poručio da će isto biti urađeno po pitanju Alumine iz Zvornika kao i solarne elektrane u Trebinju, gdje se, istakao je Šarović, resursi RS prodaju u bescijenje u predizbonom periodu.

Šarović je upozorio da prodaja većinskog paketa Rudnika LJubije nekom ko nema nikakve veze sa ovom djelatnošću nije dobra za radnike, za ekonomiju RS i Prijedor.

„Radi se o špekulativnoj transakciji koji ima za cilj da se onemogući da  ključni igrači iz oblasti rudarstva preuzimaju jedan tako važan resurs i da se omogući tajkunsko preuzimanje većinskog paketa i vjerovatno dalje preprodavanje. Jednom smo demonstracijama uspjeli da otjeramo Zotova ali on se ponovo vratio sada sa druge strane preko Izraela i nekih drugih adresa i ponovo su ga pronašli čelni ljudi SNSD, koji su očigledno sa njim u prijateljskim odnosima“, kazao je Šarović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Očito je da se sve to, istakao je predsjednik SDS, dešavalo netransparentno bez bilo kakve konkurencije i pokušaja da se pronađe neko ko je ime u ovom poslu, ko bi mogao da unaprijedi ovaj naš resurs i ovu granu ekonomije.

„Ako neko prodaje ključni paket onda kada su raspisani izbori a onda morate da sumnjate. Vidimo da se slične stvari dešavaju, ne samo u LJubiji, nego i u Alumini iz Zvornika. Imao i novi slučaja sa solarnom elektranom u Trebinju od 100 megavata u kojoj Elektroprivreda bez tendera jedanput dobija tu koncesiju  a onda se bez bilo kakvog tendera tu koncesiju, koja vrijedi 100 miliona evra, sada pokušavaju prodati fantomskoj firmi iz Mađarske“, napomenuo je Šarović.

„Jasno smo rekli javnosti Republike Srpske da se protivimo ovakvom načinu preuzimanja „LJubije“ i ovdje u Prijedoru poručujemo da će to biti predmet analize i revizije nove vlasti u Republici Srpskoj“, rekla je potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić.

Trivićeva ističe da je po ovom pitanju dovoljno pročitati intervju izvjesnog Zotova.

„On je tu sve rekao da za siću kupuje ogromnu vrijednost Republike Srpske. Ono što poručujem nesposobnom i korumpiranom režimu jeste da to neće tek tako proći. Ovo što oni rade sa ‘LJubijom’, ‘Aluminom’ i Elektroprivredom, opisuje jedna riječ: izdaja. Ovo je izdaja nacionalnih interesa. Tim izdajnicima dolazi kraj 2. oktobra i ovo neće proći kako su oni zamislili. Ovo nije njihova Republika, ovo je Republika naroda, za koju se krvarilo i niko nema pravo da rade ovo što oni rade“, rekla je Trivićeva, dodavši da je pobjeda 2. oktobra zadatak i imperativ da bi se zaustavilo krčmljenje, izdaja i prodaja Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA