Večeras prvo polufinale Eurosonga!

Prvo polufinalno veče 56. takmičenja za "Pesmu Evrovizije", u kome učestvuje i predstavnica Srbije Danica Radojičić Nina, biće održano večeras od 21 čas u "Fortuna (Esprit) areni" u Diseldorfu.

Večeras prvo polufinale Eurosonga!

Nina Radojičić će, zajedno sa pratećim vokalima Tijanom Bogićević, Saškom Janković i Sanjom Bogosavljević pod rednim brojem šest, izvesti kompoziciju Kristine Kovač "Čaroban", a koreografiju potpisuje Miloš Paunović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Takmičenje će otvoriti predstavnica Poljske Magdalena Tul, a slede Norveška, Albanija, Jermenija, Turska, Srbija je na redu kao šesta, zatim slede Rusija, Švajcarska, Gruzija, Finska, Malta, San Marino, Hrvatska, Island, Mađarska, Portugal, Litvanija, Azerbejdžan i Grčka.

Deset finalista izabraće stručni žiri i publika iz zemalja učesnica prvog polufinala, ali i dveju zemalja takozvane "velike petorke", osnivača Evrosonga - Španije i Velike Britanije. Gledaoci će u direktnom prenosu takmičenja glasati slanjem SMS poruka, a njihov glas ima istu vrednost kao glas žirija (50:50). Kladionice predviđaju plasman Srbije u finale, što očekuje i srpska delegacija koja boravi u Diseldorfu.

Drugo polufinale, kada će se predstaviti još 19 takmičara, biće održano 12. maja, dok je finale zakazano za 14. maj, a u konkurenciji za pobednika 56. Eurosonga biće 25 kompozicija. Domaćini šoua u dizeldorfskoj areni biće Anke Engelke, Džudit Rakers i Štefan Rab.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA