Djeca zbog ljutog čipsa završavaju u bolnicama, doktori upozoravaju na opasan izazov

Ako ste prisutni na društvenim mrežama, posebno na TikToku, možda ste već čuli za #OneChipChallenge. Zbog ovog novog izazova, koji je osmislila kompanija Paqui, koja proizvodi tortilje, mnogo djece već je završilo u bolnicama.

Djeca zbog ljutog čipsa završavaju u bolnicama, doktori upozoravaju na opasan izazov
FOTO: Screenshot/TikTok

Na web stranici kompanije navodi se da novi čips koji su lansirali na tržište sadrži izuzetno ljutu papričicu, a korisnike se podstiče da pokušaju pojesti čitavu kesicu pa pričekati što je duže moguće da nešto ne popiju, a onda objave svoje reakcije na internetu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

No medicinski stručnjaci upozoravaju da je mnogoj djeci to uzrokovalo nepodnošljive bolove, zbog kojih su hospitalizovana.

Tiktokerka @angela_b157 objavila je video svoje nećakinje koja je završila u bolnici nakon što je sudjelovala u izazovu. Kladila se u 50 dolara da će uspjeti, pa je uprkos ljutini jela čips dok joj usta nisu poplavila. Opekotine su se povećavale i tjerale joj suze na oči pa je na kraju završila u bolnici, gdje su joj lijekovima ublažili intenzivne bolove u želucu.

Djeca su hospitalizirana i u Kaliforniji, Teksasu i Alabami, a školski okruzi u Džordžiji i Koloradu upozorili su roditelje na izazov nakon što je nekoliko učenika propustilo nastavu uslijed konzumacije čipsa. Jedan učenik u Teksasu čak je izgubio svijest u učionici, izvijestio je KBTX. Dr Gaylord Lopez iz Georgia Poison Control Centera upozorio je da jedenje čipsa može uzrokovati ozbiljnu štetu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA