Kralj proglasio državni praznik nakon trijumfa nad Argentinom

Nesvakidašnja situacija nakon velikog trijumfa.

Kralj proglasio državni praznik nakon trijumfa nad Argentinom
FOTO: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Šok, iznenađenje, senzacija, tim se riječima može opisati sve ono što se dogodilo na Lusail stadionu u Kataru, gdje je Saudijska Arabija uspjela da savlada jednog od najvećih favorita, selekciju Argentine 2:1 (0:1). TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nekada je fudbalska utakmica partija šaha, a ovo je bio bolan mat koji je Erve Renar, selektor Saudijske Arabije, sevirao svom kolegi na klupi Argentine, Lionelu Skaloniju. Priča o tome kako se igra do posljednjeg zvižduka i da ne treba gubiti vjeru, Saudijci su demonstrirali i tako natjerali jednu od najboljih selekcija predvođenu jednim od najvećih svih vremena, da se zapitaju koliko će daleko na turniru ovakvim odnosom.

Tim povodom, kralj Saudijske Arabije objavio je državni praznik cijeloj naciji, kako bi se proslavila ova velika pobjeda.

Argentinci su odigrali fenomenalno prvo poluvrijeme, lepršavo, poletno, sa puno lijepih poteza i na kraju jedan gol i tri poništena. U drugom, potpuno su se raspali, ali to nije posljedica samo sreće. Saudijci su bili strpljivi, u prvom dijelu su ih šest puta uhvatili u ofsajd zamci, od toga tri poništena gola, a u drugom su uloge zamijenjene. Ni traga ni glasa od autoritativnog favorita, dok su Saudijci letjeli po terenu, pravovremeno uklizavali, uz parade golmana i blickrig otvaranje poluvremena, za pobjedu, veliku, koju će pamtiti i prepričavati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI