Bijeljina: Volonteri Crvenog krsta promovisali humanitarni rad i volonterizam

Volonteri Crvenog krsta u Bijeljini promovisali su danas humanitarni rad i volonterizam na predavanju učenicima trećeg i četvrtog razreda Ekonomske škole, te pozvali mlade da se pridruže ovoj organizaciji.

Bijeljina: Volonteri Crvenog krsta promovisali humanitarni rad i volonterizam
FOTO: Srna

Teme predavanja bile su istorijat Crvenog krsta, osnovni principi humanitarnog rada i tradicionalni događaji i aktivnosti ove organizacije o kojima su govorili predsjednik Omladine Crvenog krsta u Bijeljini Luka Milošević i volonter Katarina Stević. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Stevićeva je izjavila Srni da Gradska organizacija Crvenog krsta u Bijeljini ima više od 60 aktivnih volontera, što je znatno veći broj u odnosu na prethodne godine, a ove su godine odradili 40 akcija, brojna predavanja i prezentacije.

Stevićeva ima 19 godina, student je Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, a u Crvenom krstu je kao volonter aktivna godinu dana.

"Nisam mnogo razmišljala kada sam vidjela onlajn prijavu za volontiranje, jer ništa se ne može mjeriti sa osjećajem zadovoljstva i osjećajem da ste uradili nešto korisno za svijet oko sebe", rekla je Stevićeva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Osim toga što kroz humanitarni rad ima priliku da pomogne nekome, Stevićeva navodi da joj volontiranje donosi i mnoga poznanstva, u budućnosti i prijatelje širom svijeta.

"Svaki sastanak i svaku akciju sprovedemo uz osmijehe i zabavu, a danas najmanje što možemo da uradimo kao generacija jeste da pokažemo humanost, jer kako se uvijek govorilo - naše malo nekome znači mnogo", rekla je Stevićeva.

Predsjednik omladine Crvenog krsta u Bijeljini Luka Milošević ima 21 godinu, a volonter je ove humanitarne organizacije već osam godina.

"U Crveni krst sam došao još kao dijete, u osmom razredu Osnovne škole i tada sam znao samo za program prve pomoći u kojem sam učestvovao, ali kroz godine rada ova organizacija mi je pružila mnoge šanse, prijateljstva, putovanja i edukacije", rekao je Milošević.

On je pozvao sve mlade ljude dobre volje da se prijave i postanu volonteri Crvenog krsta i da svoje odrastanje učine ispunjenim i srećnim.

Milošević je najavio akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama fakulteta u Bijeljini 30. novembra i uputio apel studentima i građanima da joj se pridruže i na taj način učestvuju u spasavanju nečijeg života i postanu nečiji heroji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA