Angažman mladih za poboljšanje kvaliteta vazduha

U Bijeljini je održana edukacija s ciljem da se mladi osposobe za kreiranje zagovaračkih kampanja usmjerenih na poboljšanje kvaliteta vazduha u svojim lokalnim zajednicama.

Angažman mladih za poboljšanje kvaliteta vazduha

Skup je dio projekta "Angažman mladih za poboljšanje kvaliteta vazduha na zapadnom Balkanu" koji UNICEF, uz podršku Vlade Švedske, provodi u šest država zapadnog Balkana kako bi jačala svijest o nivou zagađenosti vazduha i štetnim uticajima na zdravstveno stanje djece i mladih, ali i na kompletan ekosistem.

Koordinator projekta Adin Šabić iz Fondacije "Infohaus" rekao je novinarima da problem zagađenja vazduha pogađa BiH i da su izabrali mlade ljude za edukaciju jer smatraju da oni mogu mijenjati stvari u budućnosti.

"Kroz projekat želimo pokrenuti mlade da organizuju zagovaračke kampanje sa fokusom na borbu protiv zagađenja vazduha i tokom obuka ih osposobljavamo da ih osmisle i realizuju u svojim lokalnim zajednicama", naveo je Šabić.

Prema njegovim riječima, obuke se organizuju u Bijeljini i Kaknju, a učesnici kasnije treba da se organizuju u tri grupe koje bi realizovale svoje zagovaračke kampanje za čistiji vazduh.

"Mladi treba da budu dio promjena koje su nužne za društvo, a borba protiv zagađenja vazduha je jedna od značajnih tema", istakao je Šabić.

Edukativni skup pod nazivom "Kul je kad si mlad i udišeš čist zrak"
održan je u Hotelu "Drina" u Bijeljini.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA