Bijeljina: U oktobru otkriveno 186 ilegalnih migranata

U bijeljinskoj regiji je u oktobru otkriveno 186 ilegalnih migranata, 149 muškaraca i 37 žena, rekao je danas načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić.

Bijeljina: U oktobru otkriveno 186 ilegalnih migranata
FOTO: Srna

Niko od njih nije imao potpunu dokumentaciju za identifikaciju, a najviše, 37 je iz Avganistana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Govoreći o rezultatima rada policije u oktobru, Terzić je naveo da je na području u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Bijeljina evidentirano 75 krivičnih djela i podneseni su izvještaji tužilaštvima protiv 65 lica, među kojima su dva maloljetnika, a koeficijent rasvijetljenosti je 87 odsto.

"Najveći broj krivičnih djela je protiv imovine 32, što je povećanje za 10 odsto u odosu na isti period prošle godine i njihova rasvijetljenost je 75 odsto", naveo je Terzić.

Evidentirana su 34 slučaja narušavanja javnog reda i mira, osam odsto manje nego u uporednom periodu, a među 40 počinilaca su dvije žene.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Načelnik sektora kriminalističke policije Srđan Gajić rekao je novinarima da je u oblasti borbe protiv zloupotrebe droga u oktobru otkriveno sedam krivičnih djela i zaplijenjeno više od 40 kilograma marihuane i 28 stabljika kanabisa.

"Evidentirano je sedam krivičnih djela u oblasti privrednog kriminala, tri su bila u uporednom periodu prošle godine, a ovim krivičnim djelima načinjena je materijalan šteta veća od sedam miliona maraka", naveo je Gajić i istakao da je rasvijetljenost ovih krivičnih djela 100 odsto.

Stanje bezbjednosti saobraćaja ocijenjeno je kao zadovoljavajuće zbog smanjenja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, u 110 nezgoda nije bilo poginulih, šest lica je teže i 26 lica lakše povrijeđeno, a 19 saobraćajnih nezgoda izazvali su vozači pod dejstvom alkohola.

Na području Policijske uprave Bijeljina u oktobru je evidentirano 1.550 saobraćajnih prekršaja, iz saobraćaja je isključen 101 vozač, od toga 93 zbog vožnje u alkoholisanom stanju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA